© NASA/ESA

Maanmissie Artemis: 'Dit gaat veel nieuws opleveren'

De Orion-capsule met Nederlandse zonnepanelen.

Bright Podcast

Maanmissie Artemis: 'Dit gaat veel nieuws opleveren'

25-08-2022 21:55 Laatste update: 26-08-2022 15:41

Maandag lanceert NASA voor het eerst de nieuwe SLS-raket met de Orion-capsule richting de maan. In 2025 moet hetzelfde model mensen op de maan zetten. In deze Bright Podcast praten we over de Artemis-maanmissie met Anna Gimbrère.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Het Artemis-programma is de spirituele opvolger van het Apollo-programma dat 50 jaar geleden de eerste mensen op de maan zette. Nu gaan we weer terug: 'we' want dit keer zijn het niet alleen de Amerikanen. Canada, Japan en de EU doen ook mee met deze missie. Anna Gimbrère vertelt je alles over de maanmissies in een nieuwe video en in deze podcast verheugen we ons alvast op de lancering van maandag. Die heeft ook nog een Nederlands tintje.

Verder deze week in de podcast: Instagram wil de snelgroeiende concurrent BeReal kopiëren, een klokkenluider luidt de noodklok over veiligheidsproblemen bij Twitter en 'House of the Dragon' scoort een HBO-record.

Volg de Bright Podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Boek: Helgoland van Carlo Rovelli. Een boek over kwantumfysica, vernoemd het kale eiland in de Noordzee waar de 23-jarige Duitse wetenschapper Werner Heisenberg bijna 100 jaar geleden het eureka-moment over de kwantumfysica had. Niet simpel maar ook geen taaie kost: het boek is overladen met hoge beoordelingen en geeft iedereen die dat wil een kijkje in de letterlijk ingewikkelde wereld van de kwantumfysica.

Podcast: Skip Intro, een nieuwe podcast van onze vrienden van Dag en Nacht Media. In de podcast bespreken de hosts van onder meer De Vierkante Ogen Show dé series van dit moment. En dat is nu natuurlijk House of the Dragon, maar ook andere series komen voorbij. Gratis te luisteren op onder meer Apple Podcasts, Spotify of je podcast-app naar keuze.

Serie: See is van weer van start gegaan op Apple TV+, het derde en laatste seizoen. Nog steeds een hele sterke, speciale serie. Draait om een toekomst waarin vrijwel alle mensen blind zijn, en leven in stammen in de ruïnes van de oude steden. En dan worden er weer mensen geboren die kunnen zien. Die worden opgejaagd, gezien als heksen. De serie draait om twee van die ziende kinderen, de pleegkinderen van het personage Baba Voss, gespeeld door Jason Momoa. Bloederig, met unieke gevechten tussen blinde krijgers die elkaar zo stil mogelijk proberen te besluipen.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.