© Amazon/HBO

Rings of Power: de serie van 1 miljard

Galadriel (Rings of Power) en Rhaenyra (House of the Dragon).

Bright Podcast

Rings of Power: de serie van 1 miljard

31-08-2022 19:01 Laatste update: 06-09-2022 08:13

Met afstand de duurste serie ooit gaat vrijdag van start: Rings of Power op Amazon Prime Video. Bright mocht de nieuwe Lord of the Rings-serie al bekijken. We zetten de reeks tegenover concurrent House of the Dragon van HBO Max. Ook bespreken we wat dit betekent voor het hele landschap van streamingdiensten.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Series zijn big business en vooral voor fantasy wordt de portemonnee getrokken. Door producenten in ieder geval, die daar weer abonnees mee hopen te trekken. Amazon spant de kroon en maakt met Rings of Power de duurste tv-serie ooit, die zich afspeelt in de wereld van Lord of the Rings, maar dan 5000 jaar eerder. Wij mochten de Prime Video-serie alvast bekijken en lichten een tipje van de sluier op.

Ook bespreken we hoe de serie zich verhoudt tot House of the Dragon van HBO Max. De prequel van Game of Thrones is ook zéker niet goedkoop. Wat doen zulke enorme series met het streaminglandschap?

Volg deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Serie: Station Eleven. Een HBO-serie die gek genoeg nog op Ziggo is blijven hangen. Een post-apocalyptische serie met een fijn tempo en gevoelige momenten, geschreven door Patrick Somerville van de ondergewaardeerde Netflix-serie Maniac. Hoewel het een mini-serie is, komt er wel een vervolg.

IFA: De grootste techbeurs van Europa is eindelijk weer in volle glorie van start. We melden het belangrijkste gadgetnieuws van de beurs, via deze pagina zie je dat allemaal handig bij elkaar.

Game: The Last of Us Part I, de remake voor de PlayStation 5 verschijnt vrijdag 2 september. De game is helemaal opnieuw opgebouwd, met nieuwe animaties, mooiere graphics en slimmere vijanden. Lees ook onze review.

Hoorspel: De robotslang was de afgelopen twee weken het geluid in ons hoorspel, maar dat heeft helaas niemand geraden. Volgende keer beter.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.