Nieuwe AirPods Pro hebben zelfde ontwerp en nieuwe functies
AirPods Pro 2

Nieuwe AirPods Pro hebben zelfde ontwerp en nieuwe functies

07-09-2022 18:00 Laatste update: 08-09-2022 16:55

Apple heeft de tweede versie van de AirPods Pro aangekondigd. De vernieuwde oordopjes zien er hetzelfde uit als de eerste exemplaren van eind 2019. Het binnenwerk is wel volledig vernieuwd, met een nieuwe H2-chip en een nieuwe geluidsdriver.

Apple zegt dat de nieuwe AirPods Pro een betere, ruimtelijke versie van ruimtelijke audio kunnen leveren. Daarbij horen gebruikers geen stereo-geluid, maar komt de muziek van alle kanten, ook van boven.

De actieve ruisonderdrukking ofwel active noise cancellation is ook verbeterd, dankzij de nieuwe H2-chip. Die analyseert actief het omgevingsgeluid en past de mate van ruisonderdrukking daar op aan. Volgens Apple kunnen de nieuwe AirPods Pro tot twee keer meer geluid buiten houden dan de eerste exemplaren.

In de steeltjes van de oordoppen zit nu ook aanraakbediening. Gebruikers kunnen vegen om het volume harder of zachter te zetten. 

Langere batterijduur, ingebouwde AirTag

De batterijduur is nu verhoogd tot 6 uur luisteren op één lading in de dopjes. Met de accu in het laaddoosje erbij, houden de dopjes het tot 30 uur vol, voordat die weer opladen moeten worden. Ook bevat het doosje nu als het ware een AirTag, waardoor die makkelijker te vinden is.

Ook heeft het doosje een eigen speaker, zodat die een luide toon kan laten horen bij verlies. Verder kunnen de AirPods Pro nu ook worden opgeladen met de oplader van de Apple Watch. Ook heeft het doosje nu een ingebouwd gat voor een sleutelhanger of polsband bijvoorbeeld.

De nieuwe AirPods Pro kosten in Nederland 299 euro en zijn vanaf vrijdag te bestellen.

Ook iPhone 14 en Apple Watches

Apple onthulde vanavond tijdens zijn najaarsevent ook de nieuwe iPhone 14 in vier versies en drie nieuwe Apple Watches. Verder werd bekend dat de update naar iOS 16 op maandag 12 september verschijnt.