Advertentievrije games

Netflix opent eigen gamestudio onder leiding van oud-Zynga-topman

netflix gamestudio games zynga topman
27 september 2022 om 10:47
Laatste update: 27 september 2022 om 10:47

Netflix breidt zijn ambities op het gebied van games verder uit met de oprichting van een eigen gamestudio onder leiding van Marko Lastikka, die nu nog topman is bij FarmVille-maker Zynga.

Netflix biedt sinds vorig jaar gratis mobiele games aan abonnees. Deze zomer zei Netflix al dat het aanbod zou worden uitgebreid naar 50 games voor het eind van dit jaar. Nu onthult Netflix de komst van een eigen, nog naamloze gamestudio.

De Netflix-gamestudio wordt gevestigd in het Finse Helsinki en zal worden geleid door Marko Lastikka. Hij werkte eerder voor EA Games en was de afgelopen jaren vice-president was van Zynga, maker van mobiele hits als FarmVille en Zynga Poker.

Zynga werd begin dit jaar voor 12,7 miljard dollar overgenomen door gameconcern Take-Two Interactive. Take-Two zei toen dat mobiele games interessant zijn, omdat die markt het snelst groeit.

'Nog in de begindagen'

Netflix nam eerder dit jaar ook al de Finse gamestudio Next Games over. Netflix bezit nu vier eigen studio's. "Het zijn nog steeds de begindagen en we hebben nog veel meer werk te doen om geweldige game-ervaringen op Netflix te bieden", stelt Netflix.

De mobiele games van Netflix onderscheiden zich van de meeste andere mobiele games door een gebrek aan reclames en in-app-aankopen. Gratis games moeten het doorgaans van zulke inkomsten hebben, en anders moeten spelers een aantal euro voor een mobiele games betalen.

Bij Netflix zitten de games in het abonnementsgeld inbegrepen. Daarmee concurreert Netflix vooral met Apple Arcade, dat voor een vast bedrag per maand een kleine 200 games voor Apple-apparaten biedt.

Luister ook de Bright Podcast: