Waarom gaat Bram 200 kilometer elektrisch steppen op één dag?
Bright Podcast

Waarom gaat Bram 200 kilometer elektrisch steppen op één dag?

29-09-2022 05:51 Laatste update: 24-05-2023 15:52

Bright-presentator Bram van Dijk stept binnenkort op elf e-stepjes ruim 200 kilometer langs de elf Friese steden tijdens onze Elfstepjestocht. En dat doet hij om een belangrijke reden.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Bram van Dijk stept binnenkort de Elfstepjestocht: ruim 200 kilometer door Friesland op elf verschillende elektrische stepjes. In navolging van de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden wil Van Dijk met deze actie geld ophalen voor kankeronderzoek. Doneren kan via Elfstepjestocht.nl.

Vorig jaar werd bij Van Dijk teelbalkanker geconstateerd. Een dag later lag hij op de operatietafel voor een bal-amputatie, waarmee de behandeling direct was afgerond. Met de Elfstepjestocht laat Van Dijk ook zien hoe leuk het is om op deze kleine elektrische voertuigen te rijden.

Het eindresultaat van de Elfstepjestocht is op 15 oktober te zien in ons tv-programma Bright op Banden op RTL Z, RTL 7 en Videoland. In deze podcast geeft Bram ook een voorproefje van andere items in Bright op Banden, zoals over de nieuwe VanMoof-fietsen, het geluid van e-scooters en onze test over hoe gezond fietsen op e-bikes nu echt is.

Verder in deze podcast: Utrecht doet elektrische deelscooters in de ban, de iPhone 14 lijkt niet beter te verkopen dan de voorganger en de HBO Max-serie House of The Dragon verslaat tot nu toe de grote rivaal Rings of Power van Amazon Prime.

Volg de Bright Podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Video: YouTuber MrWhosetheBoss maakte een opvallende video over een gevaar van Samsung-smartphones. Het viel hem op dat er meerdere toestellen in zijn archief een opgezwollen batterij hadden en dat die allemaal van Samsung waren.

Podcast: Content Wars gaat over de wereld achter de content, zoals succesvolle tv-formats en de strijd tussen streamingdiensten en mediabedrijven.

Docu: VPRO Tegenlicht maakte een documentaire over de Nederlandse journalist Christiaan Triebert en zijn online-speurwerk, ook bekend als OSINT: open-source intelligence. 

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.