© Amazon

Amazon onthult slaaptracker en Kindle om op te schrijven

De Kindle Scribe en Halo Rise van Amazon

Nieuwe Amazon-gadgets

Amazon onthult slaaptracker en Kindle om op te schrijven

29-09-2022 05:53 Laatste update: 06:47

Amazon heeft een reeks nieuwe gadgets en smart home-apparaten aangekondigd, waaronder een wake-up light die je slaap kan meten en een e-reader waarop je met een pen kan schrijven.

Amazons nieuwe slaapgadget Halo Rise meet met behulp van contactloze sensortechnologie de ademhalingspatronen van de persoon die er het dichtst bij in de buurt is. Zo kan het apparaat de verschillende slaapstadia volgen. Ook kan het apparaat de kamertemperatuur, de vochtigheid in de kamer en het licht bijhouden.

Met Halo Rise krijgen gebruikers elke ochtend een overzicht met hun slaapgegevens en inzicht in waarom ze zich wel of niet goed uitgerust voelen als ze wakker worden. Volgens Amazon biedt de gadget 'zeer nauwkeurige inzichten en een gepersonaliseerde slaapanalyse'. Het apparaat werkt ook als een slimme speaker met de Alexa-assistent en als een wake-up light, die je op het juiste moment in je slaap wekt door feller te gaan branden. 

De Halo Rise slaat de gezondheidsgegevens versleuteld op en bevat geen camera of microfoon. Amazon maakt ook al langer fitnesstrackers onder de naam Halo die ook allerlei gezondheidsinformatie over de drager bijhouden. De Halo Rise komt binnenkort op de markt en kost in de VS 140 dollar. Over de Nederlandse prijs en beschikbaarheid is momenteel nog niets bekend. 

Een Kindle waarop je kan schrijven

Amazon onthulde ook een nieuwe Kindle-e-reader, met voor het eerst een pen waarmee gebruikers op het zwart-wit eInk-scherm kunnen schrijven. Amazon noemt de nieuwe Kindle Scribe, dat een 10,2-inch, 300 ppi Paperwhite-scherm heeft, de 'beste e-reader die het ooit heeft gemaakt'.

De Kindle Scribe verschijnt eind november en kost 370 euro. De Wacom-pen, die magnetisch aan de behuizing is te klikken, hoeft nooit te worden opgeladen. Voor 30 euro extra is er ook een premiumversie van de pen te koop met een extra knopje en een gumfunctie. Met de schrijffunctie is de nieuwe Kindle een concurrent voor de Remarkable, ook een e-reader waarop gebruikers met een pen kunnen schrijven.

Nieuwe speakers en camera's

Verder presenteerde Amazon nieuwe versies van zijn slimme speakers Echo Studio en Echo Dot met onder andere verbeterde audiokwaliteit. Amazon introduceerde ook twee nieuwe slimme beveiligingscamera's in de Ring-lijn: de Spotlight Cam Pro en Spotlight Cam Plus. Beide camera's zijn voorzien van verbeterde bewegingsdetectie. Ook komt er een nieuwe goedkope beveiligingscamera van Amazons Blink-merk met een ingebouwde schijnwerper. 

Alexa komt naar BMW's

Verder maakten Amazon en BMW bekend samen te werken aan een spraakassistent in de auto's van het merk, waarbij Amazon Alexa als basis wordt gebruikt. BMW belooft een 'nog natuurlijkere dialoog tussen bestuurder en voertuig'.

Luister ook: