Apple Watch raakt oververhit en ontploft
Zeldzaam incident

Apple Watch raakt oververhit en ontploft

06-10-2022 10:58 Laatste update: 14:32

Een gebruiker van een Apple Watch Series 7 heeft gemeld dat het horloge tijdens het dragen oververhit is geraakt. De smartwatch begon later te roken en ontplofte.

De man merkte dat zijn Apple Watch Series 7 erg warm was geworden, waarna de behuizing begon los te laten. Hij deed het horloge af en belde de klantenservice van Apple, die zei dat hij de oververhitte Apple Watch niet meer moest dragen. De volgende ochtend was het scherm van de Apple Watch door de hoge temperatuur gebarsten. Toen de man het horloge begon te filmen, kwam er rook uit. Hij gooide de Apple Watch het raam uit waarna het ontplofte, meldt 9to5Mac.

De man is medisch onderzocht op rookvergiftiging. Het horloge liet brandplekken achter op de bank. De man zei tegen 9to5Mac dat de temperatuur in huis tijdens het incident 21 graden Celsius was. 

Zwijgcontract geweigerd

Apple heeft het zwaar beschadigde horloge opgehaald voor nader onderzoek. De eigenaar weigerde een contract van Apple om over het voorval te zwijgen te tekenen. In plaats daarvan meldde hij het aan 9to5Mac, dat de videobeelden op YouTube zette. In welk land de man woont, is niet bekend. Apple heeft nog geen commentaar op het incident gegeven. 

Zeldzaam geval

Gevallen waarbij de kleine lithium-ion-accu's in smartwatches vlam vatten of ontploffen zijn erg zeldzaam. Een oorzaak kan zijn dat de batterij eerder fysieke schade had opgelopen. 

De Apple Watch Series 7 is het model dat vorig jaar op de markt kwam. Apple introduceerde onlangs de opvolger Series 8 en de duurdere Apple Watch Ultra.