KPN gaat ook 4G-versies van Apple Watch ondersteunen

Apple Watch 4G

Altijd online op je horloge

KPN gaat ook 4G-versies van Apple Watch ondersteunen

14-10-2022 13:45 Laatste update: 15:07

Na T-Mobile gaat ook KPN de 4G-versies van de Apple Watch in Nederland ondersteunen. Gebruikers van de Apple-horloges met 4G zijn altijd online en hoeven geen smartphone bij zich te hebben.

KPN heeft aangekondigd de Apple Watches met 4G te gaan aanbieden in combinatie met multisim. Een woordvoerder van KPN bevestigt dat, nadat het was gemeld door iCulture. "Het zal niet al te lang meer duren", zegt hij. Meer details maakt KPN pas binnenkort bekend.

Met multisim is het mogelijk om hetzelfde telefoonnummer en dezelfde mobiele bundel te delen tussen een iPhone en een Apple Watch Cellular, zoals Apple de 4G-versies noemt. "Met Multisim kun jij met je smartwatch overal muziek luisteren, sporten en bellen. Zo ben je tijdens het fietsen, hardlopen, fitnessen of het uitlaten van de hond altijd bereikbaar op je eigen telefoonnummer", aldus KPN.

Na de aankondiging van de Apple Watch Series 7 vorig jaar beloofde KPN al de Apple-horloges met 4G te gaan ondersteunen, maar vervolgens bleef het lang stil. De Cellular-versies van de Apple Watch hebben een eigen 4G-chip en esim-ondersteuning. 

T-Mobile

Concurrent T-Mobile bood al sinds november vorig jaar ondersteuning voor de Apple Watch Cellular. De provider verkoopt momenteel vijf Cellular-versies van het Apple-horloge, waaronder de nieuwe Apple Watch Ultra.

T-Mobile-klanten betalen 5 euro per maand voor de multisim. Het bedrijf ondersteunt de multisim overigens ook op de Samsung Galaxy Watch 5.

Getest: Apple Watch met 4G

Luister ook: