Google Pixel 7
Smartphones 500-750 euro

Google Pixel 7

10-10-2022 13:39 Laatste update: 14-10-2022 14:38

De Google Pixel 7 is een fraai toestel met snelle prestaties voor een prima prijs, maar vooral de camera gooit hoge ogen. Die presteert ver bovengemiddeld in deze prijsklasse.

Kijk bij eindelijk officieel in Nederland. De telefoons waren al jaren in trek bij Android-puristen, want alleen Pixel-telefoons krijgen onmiddellijk de nieuwste Android-versie zodra die verschijnt. En het is een volledig onaangepaste Android-versie: geen opsmuk, geen ander uiterlijk, geen extra apps – alleen maar Google.

De Pixel 7 is dus zo'n strak toestel, maar de tweede troef is nog belangrijker. De Pixel-telefoons beschikken al jaren over de meest vooruitstrevende camerasoftware op telefoons en de Pixel 7 is daar een uitstekend voorbeeld van. Computational photography heet dat, oftewel: kunstmatige intelligentie helpt je een flink handje om elke foto zo goed mogelijk te maken.

Het bekendste voorbeeld is de nachtmodus, ook wel Night Sight. Vier jaar geleden door Google bedacht, inmiddels door elke concurrent overgenomen. Maar Google heeft niet stilgezeten, dus heeft deze Pixel 7 één van de beste versies van de nachtmodus tot nu toe. Scherpe, realistisch belichte foto's in het donker.

Ook tof: de Pixel 7 kan kunstmatig veel verder inzoomen dan zijn ingebouwde lenzen zou toelaten. Dat zijn een 12 megapixel ultragroothoekcamera en een 50 megapixel hoofdcamera met 2x optische zoom. Toch ka je tot 8x zoomen, en de kunstmatige intelligentie maakt de foto's dan scherp. En dat scherp maken gaat verder: oude, onscherpe foto's in je bibliotheek kan de Pixel 7 automatisch scherp maken. Dat kan ook met nieuwe foto's, maar het lukte ons met geen mogelijkheid om onscherpe foto's met de Pixel 7 te maken.

Verder kan je met de Magic Eraser ongewenste dingen op foto's weghalen of van kleur laten veranderen: tik op een lelijk verkeersbord en het verdwijnt. Google heeft daarnaast zijn best gedaan om mensen met alle huidskleuren mooi op de foto te zetten. Hoe donkerder de huidskleur, hoe onrealistischer die er op foto's vaak uitziet. De Pixel 7 belooft dat beter te doen.

Goed, dat is de camera maar wat biedt de Pixel 7 nog meer? Een snelle chip natuurlijk, die al die camerafuncties mogelijk maakt. De zelfontworpen Google Tensor G2 kan zich meten met de beste mobiele chips van concurrenten. En hij is wat zuiniger, zodat je met de 4355mAh-accu in principe een hele dag redt. Sterker nog: met de besparingsmodus houdt de Pixel 7 het op papier tot 72 uur vol. Dat ligt maar net aan je gebruik: kijk een paar uur filmpjes en je moet tussendoor gewoon opladen.

De Pixel 7 heeft een fraai 6,3 inch full-hd oled-scherm met een piekhelderheid van 1400 nits. Lekker fel dus, en met 90Hz scroll je wat soepeler dan met 60Hz – maar helaas niet zo soepel als met 120Hz dat snel op weg is de standaard te worden.

De behuizing van de Pixel 7 behoort tot de mooiste tot nu van Google. Een frame van soepel aluminium dat achterop doorloopt in een licht uitpuilende camerabalk die over de hele achterkant loopt. Dat is slim: zo ligt de Pixel 7 zonder te wiebelen op tafel.

Het toestel heeft 8GB werkgeheugen en is er met 128GB of 256GB opslagruimte. Onder het scherm zit een vingerafdrukscanner. Het toestel ondersteunt 30W bedraad snelladen en 20W draadloos. De telefoon wordt geleverd met Android 13 en is ook verzekerd van de drie volgende Android-versies en krijgt vijf jaar aan beveiligingsupdates.

De Google Pixel 7 is er in zwart, wit en lichtgroen. De introductieprijs van de Google Pixel 7 is 649 euro. Check Belsimpel voor de actuele prijs.

Pluspunten:Minpunten:
  • Geweldige camera's
  • Veel camerafuncties
  • Prima chip
  • Fraai scherm
  • 'Kaal' Android
  • Slimme Google-functies
  • Geen 120Hz
  • Maar 3 nieuwe Android-versies
  • Niet de snelste chip