Verdwijning bejaarde vrouw na 2 jaar opgelost dankzij Google Street View
Lichaam gevonden in tuin buurman

Verdwijning bejaarde vrouw na 2 jaar opgelost dankzij Google Street View

17-10-2022 13:11 Laatste update: 13:45

De raadselachtige vermissing van een 83-jarige Belgische vrouw is na twee jaar opgelost dankzij beelden op Google Street View. Het lijk van de vrouw werd in de tuin van haar buurman gevonden.

Op 2 november 2020 verdween Paulette Landrieux uit Andenne in Wallonië spoorloos. De autoriteiten verspreidden een opsporingsbericht over de 'mogelijk verwarde vrouw' en een grootschalige zoekactie volgde. Het gebied rond haar woning werd uitgekamd, maar zonder resultaat. Landrieux, een grootmoeder en moeder van vier kinderen, werd niet gevonden.

Het Openbaar Ministerie in Namen wilde de zaak onlangs na twee jaar sluiten. Maar er kwam een doorbraak nadat een betrokkene op Google Street View naar beelden van de woning van de vrouw had gezocht, meldt de krant L'Avenir. 

Op de Street View-beelden is te zien hoe de vrouw de straat oversteekt en de trap richting de tuin van haar buurman afloopt. Na de tip hierover doorzocht de politie de tuin van de buurman en deed een macabere vondst: het lijk van Landrieux lag onderaan de dijk naast de Maas.

Google-auto

De Google-auto maakte de foto's in 'november 2020', waardoor de wagen ofwel precies op de dag van haar vermissing of een dag eerder door de straat reed. 

De vrouw is vermoedelijk overleden nadat ze is gevallen. Een autopsie moet daarover binnenkort uitsluitsel brengen.