© Vivo

Chinees telefoonmerk Vivo 'pauzeert' toetreding Nederlandse markt alweer

De Vivo Y76.

Na slechts 3 maanden

Chinees telefoonmerk Vivo 'pauzeert' toetreding Nederlandse markt alweer

17-10-2022 15:34 Laatste update: 15:41

De Chinese smartphonemaker Vivo pauzeert na drie maanden alweer zijn toetreding tot de Nederlandse markt. Het bedrijf noemt de 'economische onzekerheid' als reden.

Vivo kondigde eind juli zijn toetreding tot de Nederlandse telefoonmarkt aan. Nu, nog geen drie maanden later, wordt dat alweer gepauzeerd. Vivo stelt in een verklaring tegenover Androidworld dat het de komende tijd wel ondersteuning en garantie blijft bieden aan consumenten met een Vivo-telefoon.

Het Chinese bedrijf noemt de "tijden van algemene economische onzekerheid" als aanleiding voor de pauze. De uitbreiding naar Europese landen werd in 2020 al ingezet en werd tijdens de coronaperiode doorgezet naar landen in onder andere Zuid-Europa.

Verkoop smartphones daalt

In Nederland werden officieel de Vivo-toestellen X80 Pro, Y76 en Y33 aangeboden. Door de pauze is het aannemelijk dat nieuwe toestellen van het Chinese merk hier voorlopig niet op de markt komen.

Veel telefoonfabrikanten, zoals Samsung en Xiaomi, kampen met dalende inkomsten doordat consumenten minder vaak een nieuwe smartphone kopen, mede door de inflatie en de vrees voor een recessie. De totale smartphonemarkt zal dit jaar volgens marktonderzoeker IDC met 6,5 procent krimpen.

Luister ook: Google Pixel bedreiging voor Samsung en Apple