Amazon brengt nieuwe slimme speakers in Nederland uit
Smart Home

Amazon brengt nieuwe slimme speakers in Nederland uit

18-10-2022 11:21 Laatste update: 11:22

Amazon brengt de nieuwe versies van zijn bolvormige Echo Dot-speakers in Nederland op de markt. De speakers hebben onder meer een betere audiokwaliteit en een nieuwe temperatuursensor.

De nieuwe Echo Dot-speakers hebben verbeterde audio-hardware die volgens Amazon goed is voor 'twee keer zoveel bass' als de voorgangers. Amazon onthulde de nieuwe Echo Dots eind september in de VS, maar maakte vandaag de Nederlandse introductie bekend.

De slimme speakers zijn nu ook met tikjes te bedienen: gebruikers kunnen op de bovenkant van het apparaat tikken om muziek te pauzeren of te hervatten, timers te annuleren of een telefoongesprek te stoppen. Ook is het led-display verbeterd zodat er meer informatie op kan worden weergegeven, bijvoorbeeld het weer of een kalender.

Alexa

De Echo Dot-speakers zijn net als de voorgangers te besturen via de spraakassistent Amazon Alexa. In Nederland is Alexa nog altijd alleen beschikbaar in het Engels. Gebruikers wachten al jaren op de ondersteuning van de Nederlandse taal. 

Met gesproken commando’s kunnen gebruikers bijvoorbeeld informatie of het weerbericht opvragen, online-radiozenders luisteren, een timer instellen of andere smart home-apparaten bedienen. 

Temperatuur

De nieuwe temperatuursensor in de speakers is volgens Amazon bijvoorbeeld te gebruiken voor automatische acties binnen een smart home. Zo zou een ventilator of airco automatisch aan kunnen gaan zodra de kamer een bepaalde temperatuur heeft.

De Echo Dot kost 60 euro en de versie met een klok kost 70 euro.

Tips: starten met je smart home