Aantal abonnees Netflix groeit weer en sneller dan verwacht
Mede door serie over Jeffrey Dahmer

Aantal abonnees Netflix groeit weer en sneller dan verwacht

19-10-2022 05:58 Laatste update: 11:52

Netflix heeft er in het derde kwartaal 2,4 miljoen abonnees bij gekregen. Dat kwam mede doordat de docuserie over Jeffrey Dahmer veel kijkers trok. In de vorige twee kwartalen verloor de streamingdienst nog abonnees.

In totaal hadden eind september ruim 223 miljoen mensen een abonnement bij Netflix, maakte het bedrijf bekend.

De aanwas van nieuwe abonnees is forser dan verwacht. Het bedrijf zelf ging eerder nog uit van een toename van 1 miljoen nieuwe abonnees.

Jeffrey Dahmer en Stranger Things

Onder andere de serie Monster: The Jeffrey Dahmer Story trok veel kijkers. Het programma over de moordenaar Jeffrey Dahmer kreeg ook veel kritiek vanwege zijn wreedheden die ruim aan bod komen.

Daarnaast was het vierde seizoen van Stranger Things het best bekeken seizoen van een Engelstalige serie op Netflix ooit.

Vorige twee kwartalen daling

Netflix kampte de laatste twee kwartalen nog met een daling van het aantal abonnees. Lockdowns tijdens de coronapandemie zorgden voor een stormachtige groei omdat veel mensen weinig meer te doen hadden dan thuis series kijken. Maar na de heropening van de maatschappij kreeg de streaminggigant weer concurrentie van het bezoek aan de bioscoop, het restaurant of een café.

Doordat de groei is gestokt maar de investeringen fors blijven, daalde de winst het afgelopen kwartaal licht ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Goedkoper abonnement

Om meer omzet te genereren introduceert Netflix in november in twaalf landen een goedkoper abonnement met reclames, maar Nederlanders zullen nog wat langer moeten wachten op dat aanbod.

Ook verwacht het bedrijf begin volgend jaar geld te kunnen verdienen aan mensen die het wachtwoord van een vriend of kennis gebruiken. Netflix-abonnees die hun wachtwoord delen kunnen volgend jaar tegen betaling een apart account aanmaken voor vrienden of familieleden die meekijken. De prijs is nog niet bekend. 

Luister ook:

Kijk ook: