© WhatsApp

WhatsApp maakt videobellen in groepen makkelijker met deelbare link
Klik en bel

WhatsApp maakt videobellen in groepen makkelijker met deelbare link

20-10-2022 10:29 Laatste update: 10:34

WhatsApp-gebruikers kunnen voortaan links naar naar audio- en videogesprekken aanmaken en delen met anderen. Dat maakt het makkelijker om aan een groepsgesprek deel te nemen.

WhatsApp-hoofd Will Cathcart kondigde de nieuwe functie eind september aan, nu wordt die naar alle gebruikers uitgerold meldt AndroidPolice. Met de nieuwe functie wordt het voor gebruikers makkelijker om een groepsgesprek te starten, zowel voor normaal bellen als voor videobellen.

Voorheen moesten gebruikers dan eerst een groep bij elkaar zoeken en dan een gesprek starten, nu kan de gesprekslink worden gedeeld met alle gewenste deelnemers. Zo kunnen mensen die elkaars telefoonnummer niet hebben ook makkelijker mobiel videobellen. De link is namelijk ook gewoon buiten WhatsApp te delen, bijvoorbeeld via e-mail. Iedereen die op de gedeelde link drukt, komt meteen in het WhatsApp-gesprek terecht, tot het maximum van 32 deelnemers bereikt is.

De nieuwe WhatsApp bel-link op Android en iOS.

Deel-link maken op Android en iOS

Het maken van een deelbare bel-link gebeurt in het Gesprekken-tab in de mobiele app van WhatsApp. Op Android drukken gebruikers boven in beeld op de knop 'Gesprekken' en staat boven de lijst met recente oproepen nu de knop 'Nieuwe gesprekslink'.

Op iOS gaan gebruikers naar de knop 'Gesprekken' onder in beeld en drukken vervolgens op het telefoon-symbool met de + rechtsboven in beeld. Daar staat de knop voor 'Nieuwe gesprekslink' nu boven de knop voor een nieuw groepsgesprek.

Apple voegde vorig jaar ook een dergelijke link-functie toe aan FaceTime. Apple-gebruikers kunnen op hun iPhone, iPad of Mac zo'n link aanmaken in FaceTime, en die delen met anderen. Die kunnen dan aan het videogesprek deelnemen, ook vanaf Android of Windows.