'Elon Musk wil na Twitter-overname driekwart van personeel ontslaan'
Nu 7500 mensen

'Elon Musk wil na Twitter-overname driekwart van personeel ontslaan'

21-10-2022 07:45 Laatste update: 07:46

Miljardair Elon Musk zou van plan zijn om na de overname van Twitter driekwart van het personeel te ontslaan. Het bedrijf heeft nu zo'n 7500 werknemers.

Musk heeft zijn plannen voor de reorganisatie van Twitter gedeeld met investeerders. Dat meldt The Washington Post, dat de plannen heeft ingezien. Na de grote ontslagronde zouden er nog zo'n 2000 Twitter-medewerkers overblijven.

Twitter was al van plan te reorganiseren, met als doel eind volgend jaar 800 miljoen dollar aan jaarlijkse loonkosten te besparen. Daarvoor zou Twitter een kwart van zijn personeel moeten ontslaan, maar Musk is dus van plan veel verder te gaan.

Kwaliteit Twitter achteruit

De plannen van Musk zijn "onvoorstelbaar", zegt een voormalig topmedewerker van Twitter tegen The Washington Post. Gebruikers zullen meteen wat merken van de bezuiniging. Twitter zal bijvoorbeeld veel minder goed in staat zijn de inhoud van het platform te modereren.

Het weren van ongewenste tweets en gebruikers is nu een speerpunt voor Twitter, maar iets dat Musk juist wil laten varen. Hij wil dat er straks meer gezegd mag worden op Twitter. Verwacht wordt dat Twitter na de bezuiniging ook vaker ten prooi zal vallen aan hackers.

'Omzetverdubbeling in drie jaar'

Musk vindt dat hij eigenlijk te veel voor Twitter betaalt. Hij zou de afgelopen tijd hebben geprobeerd het overnamebedrag van 44 miljard dollar omlaag te krijgen, zonder succes. Inmiddels belooft hij investeerders een verdubbeling van de omzet van Twitter in drie jaar. Hoe Musk dat gaat doen, is niet bekend. Hij zou Twitter willen uitbouwen tot een 'app voor alles', van sociale media tot winkelen, betalen en meer.

Musk zette de overname van Twitter begin deze maand door, nadat hij maanden lang probeerde terug te krabbelen. De miljardair heeft nog een week om de overname af te ronden. Als dat op 28 oktober nog niet is gebeurd, wordt de rechtszaak tussen Twitter en Musk voortgezet.