Musk wil Twitter onderdeel maken van 'X': een app voor 'alles'
Naar het voorbeeld van WeChat

Musk wil Twitter onderdeel maken van 'X': een app voor 'alles'

05-10-2022 09:12 Laatste update: 13:28

Elon Musk wil Twitter onderdeel laten uitmaken van een 'alles-app'. Dat zei Musk nadat hij bekendmaakte Twitter toch te willen overnemen. Een 'alles-app' biedt gebruikers veel verschillende diensten aan, zodat ze minder naar andere apps hoeven te gaan.

"Het kopen van Twitter is een versneller voor het maken van X, de alles-app", tweette de miljardair enkele uren nadat bekend werd dat hij toch bereid is om Twitter over te nemen.

Over Musks plannen met 'X' is verder nog niks bekend, maar het bekendste voorbeeld van een 'alles-app' is het Chinese WeChat, dat ruim 1 miljard gebruikers heeft.  

WeChat

Met WeChat kunnen gebruikers behalve chatten en videobellen bijvoorbeeld ook winkelen en gamen. Bovendien kunnen ze maaltijden en taxi's bestellen en allerlei bankzaken doen. WeChat heeft een eigen betalingssysteem.

Bedrijven kunnen via mini-apps binnen WeChat hun diensten aanbieden. De 'WeChat-economie' is volgens Bloomberg inmiddels zo'n 240 miljard dollar waard en groeide vorig jaar met 13 procent.

Buiten China is er nog geen app die zoveel verschillende zaken aanbiedt als WeChat. Meta, het moederbedrijf van WhatsApp, Facebook en Instagram, lijkt niet meer als doel te hebben om zo'n 'alles-app' te bouwen.

Overname gaat toch door

Dinsdagavond liet Musk het Twitter-bestuur weten dat hij alsnog bereid is het bedrijf over te nemen voor het bod van 44 miljard dollar dat hij in april had gedaan. Die stap volgde na een maandenlang conflict. In juli besloot Musk dat hij de overname wilde afblazen vanwege onder andere zorgen over het grote aantal nep-accounts op het platform. Een rechtszaak waarmee Twitter de overname wilde afdwingen zou op 17 oktober van start gaan.

Twitter zegt de overname door Musk nu zo snel mogelijk te willen afronden. Twitters aandeelhouders hebben de overname door Musk overigens vorige maand al officieel goedgekeurd.