© BBC One

Streamingdienst NLZIET biedt ook BBC-zenders aan in nieuw abonnement

The Graham Norton Show: een van de programma's die met NLZIET Extra meteen te zien is.

2 euro per maand meer

Streamingdienst NLZIET biedt ook BBC-zenders aan in nieuw abonnement

01-11-2022 14:11 Laatste update: 14:11

De Nederlandse streamingdienst NLZIET is vandaag gestart met een tweede abonnement. NLZIET Extra biedt 10 extra zenders, waaronder vijf BBC-zenders.

NLZIET is een samenwerking tussen de NPO, RTL en Talpa. De dienst biedt zowel live-tv, terugkijken en on-demand films, series en programma's van zenders van de eigenaren. Ook regionale omroepen en Vlaamse zenders zitten in het aanbod, dat bestaat uit 38 zenders.

Nu komt er een tweede abonnement: NLZIET Extra. Dat biedt toegang tot tien extra zenders: BBC First, BBC One, BBC Two, BBC Entertainment, BBC World News, History Channel, Crime + Investigation, E! Entertainment, Curiosity en Euronews.

Tot een week terugkijken

De nieuwe zenders zijn in HD-resolutie, net zoals de zenders in bij het reguliere abonnement. De meeste programma's op de extra zenders zijn tot 7 dagen terug te kijken, met uitzondering van de programma's op BBC One en BBC Two. Die zenders zijn dus alleen live te bekijken.

Van de nieuwe zenders is alleen BBC First voorzien van Nederlandstalige ondertiteling, maar voor de overige zenders kijkt NLZIET nog naar mogelijkheden, zegt een woordvoerder.

Het nieuwe abonnement kost 9,95 euro per maand. Dat is 2 euro meer dan het standaardabonnement van 7,95 euro per maand.

Luister ook de Bright Podcast: