Ook streamingdienst NLZIET verhoogt zijn prijzen

NLZIET

'Eerste verhoging in 8 jaar'

Ook streamingdienst NLZIET verhoogt zijn prijzen

14-03-2023 13:44 Laatste update: 15-03-2023 19:08

Na onder meer Disney+, Apple TV+ en Viaplay verhoogt ook de Nederlandse tv-streamingdienst NLZIET de prijzen van abonnementen. Die worden 1 euro per maand duurder. Daarnaast komen er nieuwe jaarabonnementen.

"Het is de eerste prijsverhoging in de afgelopen acht jaar", zegt de streamingdienst in een reactie. NLZiet kost voortaan voor nieuwe klanten 8,95 euro per maand, 1 euro meer dan voorheen. Voor de huidige gebruikers gaan de nieuwe prijzen vanaf 1 mei in.

NLZIET is een samenwerking tussen de NPO, RTL en Talpa. De dienst biedt zowel live-tv, terugkijken en on-demand films, series en programma's van zenders van de eigenaren. Ook onder meer regionale omroepen en Vlaamse zenders zitten in het aanbod.

Het Extra-abonnement met tien extra zenders, waaronder meerdere BBC-kanalen, wordt ook 1 euro duurder en kost voortaan 10,95 euro per maand. 

Nieuw jaarabonnement

De streamingdienst kondigt vandaag ook een nieuw jaarabonnement aan van 95,40 euro voor NLZIET en 119,40 euro voor NLZIET Extra. "Door de korting op het jaarabonnement behouden abonnees de mogelijkheid om dezelfde prijs te behouden als voorheen", aldus een woordvoerder.   

NLZiet introduceerde onlangs het onderverdelen van tv-programma's in hoofdstukken, waarbij 'de inhoud automatisch wordt gedetecteerd op onderwerpen'. Kijkers kunnen zo snel naar een specifiek deel van een uitzending springen. Dit werkt momenteel bij het terugkijken van het NOS Journaal en RTL Nieuws. In totaal zijn via NLZIET inmiddels meer dan 200.000 programma's terug te kijken.

Prijsverhogingen Disney, Apple en Viaplay

Meerdere streamingdiensten hebben recent in Nederland ook hun prijzen verhoogd. Zo steeg de prijs van Disney+ met 1 euro per maand, ging de maandprijs van Apple TV+ met 2 euro omhoog en werd Viaplay ook 2 euro per maand duurder.  

Netflix voert binnenkort een toeslag in voor gebruikers die hun account met mensen buiten hun huishouden delen.

Luister ook de Bright Podcast: