Bright Podcast

Is Elon Musk de redder of de sloper van Twitter?

© Bright

elon musk overname twitter sociale media bright podcast
2 november 2022 om 18:29
Laatste update: 2 november 2022 om 21:24

We zoomen in op de soap rond de overname van Twitter door Elon Musk. Wat is hij nu van plan met Twitter? Ook zoomen we uit over de beweging in socialmediagebruik naar kleinere groepen. Is deze Twitter-overname de druppel?

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Elon Musk nam Twitter afgelopen vrijdag over. Sindsdien is de stroom nieuwsberichten enorm. Lekken, ontslagen, veranderingen, proefballonnetjes: Twitter is volop in beweging. Kan Musk het tij nog keren of maakt hij de sfeer op Twitter alleen nog maar zuurder? En hebben we nog wel zin in dit soort massale sociale media, of zoeken we het liever wat meer beschut?

Verder bespreken we kort ander tech-nieuws: cv-ketels op waterstof, de uitrol van glasvezel en tv-dienst NLZIET breidt uit.

Volg de podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Deze aflevering wordt mede mogelijk gemaakt door Bechtle, de IT-partner die hybride werken veiliger maakt met hun security ladder. Beklim als het ware die ladder, en je bent helemaal klaar voor alle digitale dreigingen. Meer weten? Kijk op securityladder.nl.

Tips uit deze aflevering:

Serie: The Peripheral. Een scifi-serie op Amazon Prime Video van de makers van Westworld naar een boek van William Gibson. De hoofdrol is voor Chloë Grace Moretz die een smalltown girl speelt die erg goed is in VR. Totdat ze in een sim belandt die helemaal geen simulatie blijkt te zijn maar zich afspeelt in Londen, zeventig jaar in de toekomst. 

Podcast: Dit kan geen toeval zijn, een podcast waarin de Volkskrant het bizarre verhaal van Nederlander Bart onderzoekt. Hij wordt in 2017 in een leeg vliegtuig van Madrid naar Barcelona gevlogen met alleen een aantrekkelijke vrouw die naast hem komt zitten en vragen stelt over zijn e-mailmarketingbedrijf. Bart vermoedt dat de Spaanse geheime dienst achter hem aan zit. Klopt zijn verhaal of verzint hij het? En waarom zou Bart interessant zijn voor de Spaanse inlichtingendienst? 

Dienst: OVpay, makkelijk in- en uitchecken in het ov met je bankpas of smartphone. Werkt al prima bij streekvervoer zoals bus of tram. Hou je telefoon met bijvoorbeeld Apple Pay tegen de incheckpaal in de bus, en je bent ingecheckt. Even duur als met een ov-chipkaart, en ook nu geldt: vergeet niet uit te checken.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.