© WABetaInfo

WhatsApp voor computers kan binnenkort op slot met wachtwoord

De testversie van WhatsApp voor Mac met wachtwoord.

Privacy

WhatsApp voor computers kan binnenkort op slot met wachtwoord

21-11-2022 14:38 Laatste update: 14:45

De desktop-app van WhatsApp kan binnenkort met een eigen wachtwoord op slot worden gedaan. In navolging van de mobiele apps kunnen chats zo extra afgeschermd worden.

De mobiele apps van WhatsApp hebben al zo'n drie jaar de functie 'Schermvergrendeling', waarmee de app zelf extra ontgrendeld moet worden met gezicht- of vingerscan. Dat is bovenop de vergrendeling van de telefoon zelf, en is bedoeld om bijvoorbeeld te voorkomen dat anderen WhatsApp kunnen openen en direct de berichten kunnen lezen.

Handig voor computer-delers

De desktop-versie van WhatsApp krijgt binnenkort waarschijnlijk ook zo'n functie, meldt WABetaInfo. Die site trof een wachtwoord-optie aan in de nieuwste testversie van WhatsApp voor macOS. Tijdens de test moeten gebruikers die de functie aanzetten elke keer een wachtwoord invoeren als zij de app openen. Daarmee lijkt de functie onder meer bedoeld voor gebruikers die een computer delen met anderen.

Het is nog niet bekend wanneer de functie naar alle gebruikers uitgerold wordt. Momenteel zou er ook nog geen ondersteuning zijn voor de ingebouwde vingerscanner in Mac-computers. Dat zou de extra ontgrendeling sneller maken voor gebruikers, vergelijkbaar met de manier waarop wachtwoord-apps een extra digitaal slotje hebben. De functie zit nog niet in de testversie van WhatsApp voor Windows, en zit ook niet in WhatsApp Web.