Nieuwe functie WhatsApp: stuur berichten naar jezelf
'Message Yourself'

Nieuwe functie WhatsApp: stuur berichten naar jezelf

28-11-2022 11:58 Laatste update: 23:05

WhatsApp krijgt een nieuwe functie die het makkelijker maakt om berichten naar jezelf te sturen. Zo kunnen gebruikers in de app bijvoorbeeld notities en reminders opslaan.

Meta, het moederbedrijf van WhatsApp, heeft de nieuwe functie Message Yourself vandaag officieel aangekondigd. "Zo kun je jezelf bijvoorbeeld een boodschappenlijstje sturen, een herinnering aanmaken voor een to-do of je hersenspinsels opslaan", laat het bedrijf weten.

In de 'komende weken' wordt de functie uitgerold voor alle gebruikers van WhatsApp op iPhone en Android. De functie was al enkele weken te proberen in de testversies van de app. 

Message Yourself werkt door een nieuwe chat aan te maken via de knop rechtsboven in de app. De naam van de gebruiker staat voortaan bovenaan de lijst met contactpersonen. 

Omwegen

Tot nu toe konden gebruikers van WhatsApp via allerlei omwegen berichten naar zichzelf sturen. Dat kon bijvoorbeeld door de functie Click to WhatsApp met het eigen telefoonnummer te gebruiken. Een andere manier was het aanmaken van een aparte WhatsApp-groep met zichzelf als het enige lid. 

Concurrenten zoals Telegram en Signal hebben al langer een soortgelijke functie waarmee gebruikers berichten naar zichzelf kunnen sturen.

WhatsApp is de populairste chatdienst ter wereld met meer dan 2 miljard maandelijkse gebruikers. Tot nu toe verdiende Meta weinig aan de app die het in 2014 overnam, maar het bedrijf heeft plannen om meer omzet uit WhatsApp te halen, onder andere met betaalde diensten voor bedrijven.

Luister ook:

Het is Smart Home Week bij Bright: we praten je bij over smart home-trends, testen nieuwe slimme gadgets en bezoeken de slimste huizen van Nederland. Volg onze smart home-video's.