Smart Home

Smart Home Week bij Bright: maak je huis nog slimmer

Bright Smart Home Week
28 november om 20:00
Laatste update: 12 december om 16:07

Met het hele Bright-team stortten we ons op smart home tijdens een speciale themaweek. Kijk onze video's over hoe je jouw huis slimmer kan maken.

In het kader van de donkere dagen voor kerst presenteerde Bright een themaweek over smart home, waarin we tech-minnend Nederland bijpraten over de technologie, nieuwe producten recenseren en op bezoek gaan in de slimste huizen van Nederland.

Erwin praatte je in een video bij over Matter 1.0, de nieuwe standaard die alle slimme apparaten in je huis beter met elkaar moet laten werken.

Bram testte IKEA's nieuwe smart home hub met Matter-ondersteuning en besturing op afstand. Hoe bevalt de overgang van IKEA's Tradfri naar Dirigera? Ook behandelde Bram elektrische kachels: zijn ze slim of niet?

David keek naar smart home-tech voor gevorderden die zich niet willen laten beperken door de grote smarthomeplatforms van Google, Apple en Amazon. Met aandacht voor oplossingen als Homey, Homebridge, Home Assistant en Fibaro.

Eric deed inspiratie op voor zijn eigen nieuwe woning door echte fanaten te bezoeken die het maximale uit hun slimme huis willen halen en 'all-out' zijn gegaan.

En we moeten het toegeven: onze smart homes zijn soms ook nog best dom. Aan de hand van onze eigen ervaringen en anekdotes van collega's bespraken we wat er beter kan.

Luister onze podcast: