Bright Podcast

'Help, mijn man wil een smart home!'

© Unsplash

bright podcast smart home slim huis gadget
30 november om 16:39
Laatste update: 30 november om 19:36

Het is Smart Home Week bij Bright en we moeten toegeven: onze smart homes zijn ook weleens behoorlijk dom. Aan de hand van onze eigen ervaringen en anekdotes van collega's bespreken we wat er beter kan, maar ook waar we wel tevreden over zijn. Gedeelde smart is halve smart.

Luister de Bright Podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19. Of voeg de RSS-feed toe aan je podcast-app.

Het is Smart Home Week bij Bright. Erwin trapte af met een video over Matter, de nieuwe standaard die smart home simpel moet maken. Bram heeft de nieuwe smart home hub van IKEA getest en er volgen nog video’s over meer slimme gadgets. Bram duikt nog in slimme elektrische kachels en Eric loopt de deur plat bij mensen die met hun huisautomatisering all-out zijn gegaan.

In deze podcast kijken we vooral naar ons zelf: wat gaat er goed in ons slimme huis? Wat is er nog 'dom' en wat kunnen we daar aan doen? Luister de podcast.

Deze aflevering wordt gesponsord door Bit Academy, een gratis opleiding tot fullstack web developer of junior data engineer via de STAP-subsidie. Meer weten? Kijk op stap.bit-academy.nl.

Tips uit deze aflevering:

Films: Kimi van Steven Soderbergh, een thriller over een tech-werker met pleinvrees die een misdaad ontdekt in de audio-opnames van de populairste virtuele assistent, hier te zien op HBO Max. En de beste film over de multiverse, Everything Everywhere All at Once met Michelle Yeoh, die staat hier op Prime Video.

Serie: Tales of the Jedi op Disney+. Korte animatie-verhaaltjes rond allerlei Jedi. Zo kijk je mee met een jonge Qui-Gon Jin, die met zijn meester Count Dooku op missie gaat. Dooku was toen nog geen Sith, en werd in de films gespeeld door Christopher Lee. Leuk detail: de jonge versie ziet er ook precies zo uit als Dracula en Scaramanga, de bekendste rollen van Lee toen hij jonger was.

Podcast: The Missing Cryptoqueen, een podcast over de opkomst van cryptocoin OneCoin in 2016, met de charismatische Dr. Ruja Ignatova aan het roer. De Bulgaarse vrouw verdween eind 2017 plots van de aardbodem.

Lees ook onze review van de Nothing Ear (stick)-oordoppen.

Bekijk alle winnaars van de Apple App Store Awards.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.