© Apple

Meerdere series op Apple TV+ gratis te streamen in de kerstvakantie

Ted Lasso

Gratis series streamen

Meerdere series op Apple TV+ gratis te streamen in de kerstvakantie

27-12-2022 13:08 Laatste update: 13:08

Apple biedt de eerste seizoenen van meerdere populaire series op zijn streamingdienst Apple TV+ tijdens de kerstvakantie gratis aan.

Gebruikers krijgen van Apple tot 3 januari gratis toegang tot de eerste seizoenen van meerdere series. Het aanbod lijkt per land te verschillen. In Nederland zijn onder meer de populaire series Ted Lasso, For All Mankind, Tehran en The Morning Show onderdeel van het gratis aanbod. 

Gebruikers hoeven alleen met hun Apple ID te zijn ingelogd en kunnen bij de genoemde series de meldingen over het starten van een proefperiode negeren, meldt 9to5Mac. In de VS zijn ook de series Prehistoric Planet en Bad Sisters tijdelijk gratis te streamen, maar dat is voor Nederlandse gebruikers niet het geval.

De Apple TV-app is behalve op Apple-apparaten ook beschikbaar op onder andere Android, smart-tv's van allerlei merken, PlayStation, Xbox en de Amazon Fire TV Stick

Prijzen verhoogd

Apple verhoogde in oktober de prijzen van zijn streamingdiensten Apple Music en Apple TV+. Een abonnement op de videodienst werd 2 euro duurder en kost voortaan 7 euro per maand.

Apple TV+ begon eind 2019 met een bescheiden aanbod. Qua aantallen gebruikers ligt de Apple-dienst nog ver achter op Netflix, Amazon Prime Video en Disney+, wel zou het marktaandeel van Apple TV+ inmiddels in de buurt van dat van HBO Max komen.

Luister ook:

Getest Apple TV 4K

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s