Apple verhoogt prijzen van muziekdienst en Apple TV+
'Gestegen kosten'

Apple verhoogt prijzen van muziekdienst en Apple TV+

24-10-2022 21:17 Laatste update: 21:17

Apple heeft maandagavond de abonnementsprijzen van zijn streamingdiensten Apple Music en Apple TV+ verhoogd. Dat is volgens Apple nodig vanwege gestegen licentiekosten en doordat de iPhone-maker steeds meer eigen series en films produceert.

Een individueel abonnement op Apple Music is 1 euro per maand duurder geworden en kost nu maandelijks 11 euro. Dat is 1 euro per maand meer dan het Premium-abonnement van concurrent Spotify. Het gezinsabonnement van Apple Music is 2 euro omhoog gegaan en kost nu 17 euro per maand. Het studentenabonnement op Apple Music blijft 6 euro per maand kosten. 

De prijsstijging bij de muziekdienst is volgens Apple het gevolg van gestegen licentiekosten. "Artiesten en schrijvers van songteksten verdienen voortaan op hun beurt meer aan het streamen van hun muziek", aldus een Apple-woordvoerder.

Beurskoers Spotify flink omhoog

Spotify kan mogelijk profiteren van de prijsverhoging bij Apple Music. De beurskoers van het Zweedse bedrijf won bijna 7 procent na de bekendmaking van de concurrent. Ook de koers van Warner Music steeg ruim 8 procent.

Meer series en films

Apple TV+ is 2 euro per maand duurder geworden en kost nu maandelijks 7 euro. De videodienst begon eind 2019 met een bescheiden aanbod, maar dat is inmiddels veranderd, zegt Apple. "We introduceerden Apple TV+ tegen een zeer lage prijs omdat we begonnen met slechts een paar shows en films. Drie jaar later is Apple TV+ de thuisbasis van een uitgebreide selectie bekroonde en veelgeprezen series, speelfilms, documentaires en entertainment voor kinderen en gezinnen."

Apple One-bundels

Ook het bundelabonnement Apple One is duurder geworden: het individuele abonnement is met 2 euro verhoogd en kost nu 16,95 euro per maand en het gezinsabonnement is maandelijks 3 euro duurder en kost voortaan maandelijks 22,95 euro.

De nieuwe prijzen gaan per direct in voor nieuwe abonnees. Huidige abonnees worden eerst ingelicht, waarna de verhoogde tarieven na 30 dagen ingaan. 

Luister ook: