© HBO Max

House of the Dragon meest illegaal gedownloade serie van 2022

House of the Dragon

Populairste serie

House of the Dragon meest illegaal gedownloade serie van 2022

30-12-2022 16:09 Laatste update: 16:13

De Game of Thrones-prequel House of the Dragon was dit jaar onder illegale downloaders de populairste serie.

De HBO Max-serie 'House of the Dragon' versloeg qua downloads zijn grote rivaal 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'. Die Amazon Prime-serie staat op de tweede plaats in de top 10 van meest gepirateerde series van 2022. Dat meldt TorrentFreak op basis van cijfers van openbare BitTorrent-trackers.

In 2020 en 2021 waren twee series van Disney+ het vaakst via torrents gedownload, respectievelijk The Mandalorian en Wandavision. In de jaren daarvoor werd de lijst steevast aangevoerd door Game of Thrones.

De lijst van 2022 bestaat volledig uit nieuwe exclusieve series afkomstig van streamingdiensten. "Blijkbaar zien veel mensen online-piraterij als een alternatief voor het afsluiten van het zoveelste abonnement", schrijft TorrentFreak. Op de derde plaats staat de Amazon Prime-serie The Boys. Disney+ staat vijf keer in de top 10, waaronder met drie Star Wars-titels.

Rings of Power

Tijdens zijn hoogtijdagen verbrak Game of Thrones al veel records op het gebied van illegaal downloaden. De illegale populariteit van Game of Thrones werd jarenlang toegeschreven aan de slechte verkrijgbaarheid van de serie in sommige landen. Tijdens de eerste seizoenen was HBO in Nederland niet legaal te zien, daarna alleen voor Ziggo-klanten met een aanvullend zenderpakket. 

House of the Dragon is sinds 21 augustus te streamen op HBO Max. De grote concurrent Rings of Power is sinds 1 september te zien bij Amazon Prime Video. De Lord of the Rings-serie van Amazon geldt als de duurste serie die ooit is gemaakt.

Luister ook:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s