© Disney

Bright 25: dit was de beste serie van 2022
Bright 25 van 2022

Bright 25: dit was de beste serie van 2022

27-12-2022 14:24 Laatste update: 14:24

Met de Bright 25 blikken we terug op het tech-jaar. Op nummer 14 staat onze favoriet van alle nieuwe series. Kijkers van streamingdiensten werden erg verwend in 2022.

Alleen al met de nieuwe series is het een uitdaging om een top-10 samen te stellen. Severance, House of the Dragon, Slow Horses, The Bear, The Rings of Power, Black Bird, Dirty Lines, 1883, de lijst gaat maar door.

Daarnaast waren er nog de lopende series met sterkhouders als The Boys, The White Lotus, Top Boy, For All Mankind, Barry en Stranger Things. En wat te denken van de slotstukken die dit jaar online kwamen, zoals die van Better Call Saul, See, Ozark en After Life?

Als liefhebbers van fantasy, spy en sci-fi stak er één serie toch bovenuit: Andor. We hebben als Star Wars-fans zware jaren achter de rug met matige sequel-films. The Mandalorian gaf ons eind 2019 weer wat hoop. The Book of Boba Fett drukte dat eind vorig jaar weer de kop in. Kenobi in het voorjaar had zijn momenten, maar schoot als geheel te kort. Toen Andor, een prequel-serie op de Star Wars film Rogue One, in september van start ging op Disney+ durfden we bijna niet meer te hopen.

Maar wat bleek? Een Star Wars-serie zonder Skywalkers en Jedi’s over hoe Cassian Andor de rebel is geworden die hij in Rogue One was, is dankzij showrunner Tony Gilroy precies de Star Wars geworden die we nodig hadden. Dicht bij het voetvolk op de grond die tegen ogenschijnlijk onoverkoombare obstakels toch boven komen drijven. Hulde.

Luister ook: