Samsung kookt met AI: nieuwe oven heeft livestream en melding bij aanbranden
Smart Home

Samsung kookt met AI: nieuwe oven heeft livestream en melding bij aanbranden

03-01-2023 16:02 Laatste update: 16:02

Een nieuwe oven van Samsung herkent ingrediënten met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) en stuurt waarschuwingen naar de telefoon als er iets aanbrandt. Gebruikers kunnen via de ingebouwde camera live meekijken.

Samsung heeft rond de techbeurs CES een nieuwe versie van zijn Bespoke AI-oven aangekondigd. De 'slimme' inbouwoven heeft een verbeterd ingebouwd camerasysteem dat met AI de ingrediënten kan herkennen. Op basis daarvan kan de oven aanbevelingen voor kookmodi, temperatuur en tijden doen.

Ook houdt de functie tijdens de bereiding alles in de gaten, zodat het gerecht niet te lang of te kort in de oven staat. Gebruikers krijgen een waarschuwing op hun telefoon als een gerecht dreigt aan te branden. "Door de aanbrandmeldingen hoef je je geen zorgen te maken dat je gerecht te gaar wordt", aldus Samsung. De oven kan 108 verschillende gerechten herkennen.

Via de SmartThings-app is het kookproces op afstand in de gaten te houden en zijn instellingen aan te passen. Gebruikers kunnen hun gerecht via live-camerabeeld in de gaten houden en ze kunnen ook een timelapse-video maken van de 'hoogtepunten' van het kookproces. De AI-oven heeft ook airfry- en sous vide-opties. De prijs is nog niet bekend.

Koelkast met 32 inch scherm

Zoals traditie is op de techbeurs CES onthulde Samsung ook een nieuwe slimme koelkast. De 2023-versie heeft een nog groter ingebouwd scherm van 32 inch. Dat scherm kan onder andere recepten tonen en bedieningsopties van andere slimme apparaten in huis.

Ook kan het koelkastscherm TikTok-video's en live-streams van tv-zenders tonen, desgewenst in een apart venstertje terwijl de gebruiker andere functies bedient. Direct vanaf het scherm zijn ook via Amazon boodschappen te bestellen. De prijs van het nieuwe model is nog niet bekend.

Luister ook onze podcast: