Apple Reality Pro

'Apple-bril komt dit jaar, minder andere grote vernieuwingen'

© The Information

apple bril ar augmented reality xr extented reality
9 januari 2023 om 13:13
Laatste update: 11 januari 2023 om 17:30

Apple zou nog steeds van plan zijn dit jaar zijn langverwachte augmented reality-bril te onthullen. Dat zou echter zoveel inspanning van het bedrijf vragen, dat andere grote upgrades van producten dit jaar achterwege zouden blijven.

Luister ook de Bright Podcast:

Apple zou nog steeds op koers liggen om dit jaar zijn augmented reality-bril te onthullen, meldt het doorgaans goed ingelichte Bloomberg. Die bril met de naam 'Reality Pro' zou virtuele objecten en informatie kunnen toevoegen aan beelden van de echte wereld.

Apple zou al sinds zeker 2017 aan de bril werken. Na meerdere vertragingen zou het eigenlijk de bedoeling zijn geweest om de bril deze maand al te onthullen.

In het najaar te koop

De onthulling van de bril zou nu verplaatst zijn naar later dit jaar, in de aanloop naar de ontwikkelaarsconferentie WWDC in juni. Apple zou consumenten zo kennis willen laten met de bril, waarna ontwikkelaars er apps voor kunnen maken.

Pas in het najaar zou de bril dan daadwerkelijk te koop zijn. Enkele grote externe appmakers zouden de bril al gekregen hebben, om alvast apps te maken voor het besturingssysteem 'xrOS' van de bril.

Bril dit jaar de grote ster

De bril zou dit jaar het grote nieuwe product zijn waar Apple al zijn pijlen op richt, stelt Bloomberg. Het bedrijf zou middelen en mankracht van andere projecten hebben gehaald. Apple zou daarom dit jaar minder grote nieuwe upgrades aankondigen dan in de afgelopen jaren.

Nieuwe versies van iOS en macOS zouden dit jaar minder nieuwe functies bevatten dan eerder gepland. Apple zou wel van plan zijn opvallende nieuwe iPhones te onthullen, dit jaar allemaal met het Dynamic Island bovenaan het scherm. Maar op iPad-vlak zouden grote veranderingen uitblijven, en ook wat betreft de Apple Watch.

Weinig echt nieuwe Macs

Een nieuwe Mac Pro zou dit jaar wel verschijnen, maar zonder snellere versie van de M2 Ultra-chip. Apple zou eerder een versie van de M2 hebben willen maken met 48 processorkernen en 152 grafische kernen, maar die versie zou zijn geannuleerd. Met een nieuwe Mac Pro rondt Apple zijn overstap van Intel-chips naar eigen chips af. De nieuwe Mac Pro zou dezelfde behuizing krijgen als het model uit 2019.

Verder zou Apple de grote HomePod-speaker herintroduceren, ook met een identiek uiterlijk maar nieuwe chip. Een grotere 15-inch MacBook Air zou verder de enige grote vernieuwing op het Mac-vlak zijn. De MacBook Pro zou dit jaar enkel verschijnen met nieuwe chips. Een vernieuwde 24-inch iMac is volgens Bloomberg mogelijk, een iMac Pro zou dit jaar onwaarschijnlijk zijn.