© HBO

The Last of Us op een na best bekeken première op HBO

Bella Ramsey speelt een van de hoofdrollen in The Last of Us.

Streaminghit

The Last of Us op een na best bekeken première op HBO

17-01-2023 13:58 Laatste update: 18-01-2023 17:49

De eerste aflevering van de serie The Last of Us is zondagavond in de VS op de zenders van HBO en de streamingdienst HBO Max door 4,7 miljoen mensen bekeken. Daarmee is het de op een na best bekeken première van HBO.

Dat maakte HBO vandaag bekend. Alleen de aftrap van House of the Dragon trok vorig jaar meer kijkers: zo'n 10 miljoen. HBO maakt geen kijkcijfers van HBO Max in andere landen openbaar.

Ook op sociale media was The Last of Us populair: de serie was wereldwijd trending topic op Twitter.

Daarnaast zijn ook Amerikaanse recensenten overwegend positief over de start van de serie. Dat is opvallend omdat verfilmingen van games doorgaans niet goed worden ontvangen.

Gebaseerd op populaire game

The Last of Us, gebaseerd op de gelijknamige PlayStation-game, speelt zich af in de Verenigde Staten, twintig jaar nadat de moderne beschaving is vernietigd. Joel, een van de mensen die het heeft overleefd, wordt ingehuurd om het 14-jarige meisje Ellie uit een quarantainezone te smokkelen. Samen trekken ze dwars door het land. Ze hebben elkaar nodig om te overleven.

De hoofdrollen in de serie worden gespeeld door Pedro Pascal (Joel) en Bella Ramsey (Ellie).

Meer game-verfilmingen

De komende jaren verschijnen nog meer game-verfilmingen op streamingdiensten. Zo werkt Sony aan een serie gebaseerd op de Horizon-games voor Netflix en aan een God of War-serie voor Amazon, dat ook een serie rond Fallout in ontwikkeling heeft.

Luister ook: