© Westend61

storing microsoft teams outlook
Storing Microsoft-diensten

Storing bij Microsoft opgelost: Teams en Outlook werken weer

25 januari om 13:45
Laatste update: 25 januari om 17:05

Gebruikers van meerdere Microsoft-diensten hebben vandaag last gehad van een urenlange storing. Onder meer Microsoft Teams en de online-versie van Outlook kampten met technische problemen.

De storing bij de Microsoft-diensten ontstond vanochtend na half 9, bleek uit data van DownDetector. Onder andere de e-maildienst Outlook, het communicatieplatform Teams en de gamedienst Xbox Live werkten niet goed voor sommige gebruikers. Ook Exchange, Sharepoint en OneDrive werden getroffen.

Microsoft bevestigde de storing op zijn statuspagina. Rond half 3 waren de problemen opgelost en kon iedereen de Microsoft-diensten weer gebruiken.

Ook bij Microsoft Azure, het cloudplatform voor bedrijven, waren er technische problemen die 'een deel van de gebruikers' troffen. De oorzaak was volgens Microsoft een 'probleem met de netwerkconfiguratie'.

Microsoft 365

De online-abonnementsdienst Microsoft 365 biedt toegang tot de online-versies van Office-programma's en onder andere de cloudoplagdienst OneDrive. Binnenkort wil Microsoft de programma's en diensten die nu nog Office heten ook omdopen tot Microsoft 365.

Problemen bij gemeenten

Door de Microsoft-storing konden mensen bij meerdere Nederlandse gemeenten geen afspraken maken of paspoorten aanvragen. Ook was het moeilijker om contact te krijgen met medewerkers bij gemeenten.

Luister ook de Bright Podcast: