Nothing komt dit jaar met een 'meer premium' smartphone

Nothing Phone 1

Nieuwe smartphone

Nothing komt dit jaar met een 'meer premium' smartphone

31-01-2023 13:28 Laatste update: 13:28

Het jonge techbedrijf Nothing komt dit jaar met zijn tweede smartphone, de Phone 2. Het wordt volgens het bedrijf een 'meer premium' toestel dan zijn eerste smartphone.

De eerste smartphone van Nothing verscheen afgelopen zomer. Het opvallende, transparante toestel van OnePlus-medeoprichter Carl Pei viel qua prijs in de middenklasse: zo'n 500 euro. Het volgende toestel wordt 'meer premium', zegt Pei in gesprek met Inverse.

Het is niet duidelijk welke onderdelen van de Nothing Phone 2 dan 'meer premium' worden. Pei wil bijvoorbeeld niet zeggen of het gaat om het scherm, de camera of de chip. De Nothing Phone 1 gebruikte een middenklasse Qualcomm Snapdragon 778G+-chip, maar wel een 1080p oled-scherm met dynamische 120Hz-verversing. Zeker op het gebied van camera's kan Nothing nog een slag slaan.

Meer focus op software

Pei belooft ook dat software 'een groot aandachtspunt' van het bedrijf zal zijn. De Nothing Phone 1 onderscheidde zich ook al op basis van software, met functies en vooral een uiterlijk dat heel anders was dan bij andere Android-telefoons. Verder is Pei 'vol vertrouwen' dat zijn team 'zeer snelle en soepele Android-ervaringen' kan maken. 

Voor de eerste telefoon werd de software-ontwikkeling volgens Pei nog deels uitbesteedt, nu wordt alles door Nothing zelf gedaan.

Ruim een miljoen producten verkocht

Het bedrijf telt nu zo'n 400 werknemers, waar het in 2021 begon met rond de 200. De omzet van Nothing was afgelopen jaar tien keer groter dan in 2021, vertelt Pei: een groei van 24 miljoen tot ruim 200 miljoen dollar vorig jaar.

Nothing heeft volgens Pei al ruim 1 miljoen producten verscheept. Naast de smartphone levert het bedrijf ook twee soorten draadloze oordoppen. De Nothing Ear 1 in-ear-oordoppen waren in 2021 het eerste product van het bedrijf. Eind vorig jaar volgden de Ear Stick-oordoppen in een opvallend doosje.

Luister ook de Bright Podcast: