Boven de Pro

'Apple werkt aan nog duurdere iPhone Ultra'

6 februari om 09:33
Laatste update: 6 februari om 09:42

Apple zou aan nog een duurder iPhone-model werken, voor bovenop de reguliere iPhone en iPhone Pro. Er zou vraag zijn naar zo'n nieuw Ultra-model.

Apple zou zo'n iPhone Ultra overwegen voor de lichting nieuwe iPhones van volgend jaar, meldt Bloomberg op basis van ingewijden. De krant sprak investeerders die een toelichting van Apple-topman Tim Cook bijwoonden. Daarbij was de gemiddelde verkoopprijs van de iPhone onderwerp van gesprek. Die gemiddelde prijs stijgt steeds iets verder, omdat meer consumenten een Pro-model van de iPhone kopen dan het reguliere exemplaar.

"Ik denk dat mensen echt ver gaan om het beste te krijgen dat ze kunnen betalen", zou Cook hebben gezegd over de iPhone-prijs. Een nog duurdere iPhone zou volgens Cook geen probleem zijn, zolang consumenten maar door het juiste product verleid worden. Cook zegt niet letterlijk dat er een nog duurdere iPhone op de markt komt, maar volgens Bloomberg is die intentie wel af te lezen aan de woorden van de Apple-topman.

Apple Watch heeft al Ultra-model

Apple meldde vorige week tegenvallende kwartaalcijfers, mede vanwege het ontoereikende aanbod van de iPhone 14 Pro. Dat model is het populairst, maar was niet aan te slepen vanwege gesloten fabrieken in China. De populariteit van het duurdere model zou erop wijzen dat er nog speelruimte is wat de prijs betreft. De iPhone 14 begint in Nederland al net boven de 1000 euro, De iPhone 14 Pro is er vanaf 1326 euro.

Apple kwam afgelopen jaar al met de Apple Watch Ultra. Dat exemplaar van het horloge is groter, steviger en biedt meer functies voor extreme sporten – bovendien is het veel duurder. Waar een reguliere Apple Watch er vanaf een kleine 500 euro is, kost een Apple Watch Ultra net geen 1000 euro. Toch leek de vraag naar die duurdere Ultra groter dan naar het reguliere model.

Review: Apple Watch Ultra, Series 8 en SE