Nieuwe functie taxi-app

Uber laat Nederlanders nu ook ritten voor iemand anders boeken

Viktor Avdeev

uber rit voor iemand anders bestellen gasten
13 februari 2023 om 12:36
Laatste update: 15 juni 2023 om 16:40

Uber heeft vandaag in Nederland een functie gelanceerd om voor iemand anders een taxitrit te bestellen, ook als die ander de Uber-app niet heeft.

De nieuwe functie heet 'Ritten voor gasten' en is volgens Uber vanaf vandaag voor alle gebruikers van de taxi-app beschikbaar. Met de functie kunnen ze een rit boeken voor bijvoorbeeld een vriend of een familielid. Die anderen hoeven de app van Uber zelf niet te gebruiken.

De gastgebruiker ontvangt een sms met de naam van de chauffeur, de kenmerken van de auto en het kenteken, zodat hij weet bij welke auto hij moet instappen. De gastgebruiker en de chauffeur kunnen voorafgaand aan de rit ook met elkaar bellen of sms’en.

Betalen

De status van de Uber-rit is vervolgens via de app ook te volgen voor de persoon die hem heeft geboekt. Ook kan die persoon de rit via de app betalen of ervoor kiezen om de gast contant te laten afrekenen bij de chauffeur.

Uber begon in 2017 al in de VS met de mogelijkheid om voor anderen taxiritten te bestellen.

Luister ook:

<iframe style="width:100%;max-width:660px;overflow:hidden;background:transparent" width="300" height="175" frameBorder="0"></iframe>