microsoft teams nieuwe versie update avatars
Ook vergaderen met avatars

Nieuwe versie Microsoft Teams werkt 'twee keer zo snel'

28 maart 2023 om 13:13
Laatste update: 28 maart 2023 om 16:14

Het starten van een videogesprek via Microsoft Teams gaat binnenkort veel sneller. Microsoft geeft de software de grootste update sinds Teams in 2017 verscheen.

De uitrol van de nieuwe previewversie van Teams voor Windows is maandag gestart, meldt Microsoft. De nieuwe versie is volgens het bedrijf 'helemaal opnieuw ontworpen' en is tot twee keer sneller dan de huidige versie.

De opstartsnelheid, de tijd die het duurt om mee te doen met videovergaderingen en het geheugengebruik waren volgens Microsoft-topman Steven Stein 'de meest voorkomende problemen'. "Het doel met de nieuwe versie is om het twee keer zo snel te maken terwijl je de helft van de systeembronnen gebruikt."

De nieuwe versie neemt onder andere minder schijfruimte in en gebruikt minder werkgeheugen. Ook moet de hele gebruikservaring een stuk soepeler zijn. Zo is de interface aangepast om het aantal benodigde klikken te verminderen en het schakelen tussen verschillende accounts makkelijker te maken.

3D-avatars en AI-functies

De verbeterde versie van Teams krijgt ook een aantal nieuwe functies, waaronder 3D-avatars die het camerabeeld van gebruikers kunnen vervangen. De avatars, die Microsoft al ruim een jaar aan het testen is, doen de gezichtsuitdrukkingen van gebruikers zoveel mogelijk na. De animaties worden gedaan met behulp van software op basis van het camerabeeld.

De nieuwe avatars in Teams:

AI-functies

Teams gaat ook meerdere nieuwe AI-functies ondersteunen, zoals automatische samenvattingen van vergaderingen en de Copilot-functies die Microsoft onlangs onthulde.

280 miljoen gebruikers

Het gebruik van Microsoft Teams groeide in de coronajaren hard, net als die van concurrenten zoals Zoom en Google Meet. In januari telde Teams ruim 280 miljoen gebruikers wereldwijd.

IT-beheerders kunnen Teams-gebruikers in hun organisatie de nieuwe previewversie vanaf nu laten proberen. Volgens Microsoft kunnen alle gebruikers ergens later dit jaar aan de slag met de nieuwe Windows-versie. Een previewversie van de verbeterde Teams-app voor de Mac verschijnt ook voor het eind van dit jaar.

Luister ook: