Wireless Carplay Android Auto
Bright Review

Getest: draadloos Apple CarPlay of Android Auto achteraf toevoegen

25 april 2023 om 19:27
Laatste update: 27 april 2023 om 06:45

Heeft je auto wel Apple Carplay of Android Auto, maar kun je dat niet draadloos gebruiken? De Ottocast belooft dat op te lossen. Bright-autotester Rutger heeft de gadget geprobeerd.

Eén van de verbeteringen die Apple Carplay en Android Auto door de jaren heen kregen was de mogelijkheid het draadloos te gebruiken. Dus zelfs met je telefoon in je broekzak kon je door je berichten scrollen, je navigatie-app gebruiken en je favoriete albums afspelen.

Maar niet elke auto die Carplay of Android Auto ondersteunt, kan dat draadloos. De Ottocast belooft dat te fixen met de U2-X Pro. Een kastje dat van je usb-aansluiting een draadloos Carplay- en Android Auto-station maakt. 

Op de website vind je een hele reeks producten die ongeveer hetzelfde beloven. De goedkoopste zijn de U2-Air en A2-Air die respectievelijk alleen Carplay en Android Auto fixen. De U2-X Pro die wij getest hebben doet beide. 

Simpele installatie

De installatie is eenvoudig: je klikt het kabeltje in de USB-poort waar je normaliter inplugt om bedraad te verbinden. Vervolgens krijg je op het scherm de suggestie om te verbinden met het wifi-netwerk van de Ottocast en klaar ben je. Draadloos Carplay verschijnt op je scherm. 

Telefoon opladen

Uiteraard wordt je telefoon niet meer opgeladen, maar je kunt aan een andere usb-plug je stekkertje hangen omdat alsnog te doen. In ons gebruik werkte de U2-X Pro zonder gedoe, na een eenvoudige installatie.

Wil je dus graag Carplay of Android Auto draadloos hebben in je auto en heb je daar 140 euro voor over dan is de Ottocast een aanrader. 

Rutger Middendorp test ook auto's voor Bright. Volg ook ons kanaal.

Luister ook:

Kijk ook: Tesla Model Y