Viaplay-baas: 'Ik denk niet dat wij de Eredivisie gaan krijgen'

Viaplay-topman Marco Zwaneveld. Ex-voetballer Jaap Stam is analist bij Viaplay.

Bright Podcast

Viaplay-baas: 'Ik denk niet dat wij de Eredivisie gaan krijgen'

29-03-2023 21:50 Laatste update: 30-03-2023 09:03

Na een turbulente start afgelopen jaar is Viaplay inmiddels op weg om de nummer twee streamingdienst van Nederland te worden. In deze Bright Podcast praten we over het streamen van sport met Marco Zwaneveld, hoofd sport van Viaplay.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Viaplay verraste ruim een jaar geleden met de aankoop van de Formule 1-uitzendrechten in Nederland. De Zweedse streamingdienst strijdt inmiddels om de tweede plaats op de streamingmarkt in Nederland, achter marktleider Netflix. Dat gaat niet zonder slag of stoot, want sportfans zijn niet altijd even aardig over Viaplay. We maken in de Bright Podcast de balans op met Viaplay-topman Marco Zwanenveld. Wat vindt hij van de kritiek? En hoe hoopt Viaplay door te groeien?

Verder in het tech-nieuws: een AI-blunder van Levi's, uitstel voor de Matter-plannen van Philips Hue, Apple's SOS Noodmelding is er nu ook op de iPhone 14 in Nederland en Apple lanceerde ook een app speciaal voor klassieke muziek.

Luister de Bright Podcast.

Tips uit deze aflevering:

Kijken: Wim de Bie overleed deze week. Samen met Kees van Kooten maakte hij decennialang ijzersterke sketches. Maatschappijkritisch en vaak zijn tijd vooruit. Ook over technologie: zoals de sketches over 'vergeten media' bijvoorbeeld, of de Nationale Privacy Test. Of Poor Man's Virtual Reality uit 1994: toen al zagen Van Kooten en de Bie de lol in van technologieën die nu pas opkomen. Wim de Bie was overigens ook fervent blogger, en vrij vroeg al: op bieslog.nl kan je alles nog teruglezen.

Serie: Succession, het vierde en laatste seizoen over mediamagnaat Logan Roy en zijn vier nepo-baby kinderen die vechten om zijn gunsten, opvolging en miljarden. Veel zwarte humor, ijzersterk geschreven. Te zien op HBO Max.

Game: Terra Nil, een strategie-game die nou eens niet om oorlogsvoering draait, maar om bouwen. De wereld is al vergaan, dat is het startpunt. Aan jou de taak om het weer op te bouwen: niet voor mensen, maar voor de natuur en de dieren. Je zet windmolens en luchtwassers neer en zo bouw je een klein stukje land steeds verder uit tot een oase, een habitat voor allerlei leven. Je moet nog steeds strategisch nadenken, maar het is eens niet zo destructief. Kost 25 euro voor Windows, gratis speelbaar op Android en iOS voor Netflix-abonnees.

Volg ons op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19. Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.