WhatsApp

WhatsApp laat je binnenkort chats vergrendelen met vingerafdruk

4 april om 06:32
Laatste update: 5 april om 09:26

De chatapp WhatsApp laat gebruikers binnenkort specifieke gesprekken vergrendelen, zodat ze alleen te lezen zijn na het scannen van een vingerafdruk.

De nieuwe functie dook op in een testversie van de Android-app, die werd gespot door WABetaInfo. Je zet chats op slot door op een contact of groep te tikken en op de vergrendelknop te drukken. De betreffende chat wordt vervolgens ook in een eigen tabblad geplaatst, zodat hij niet tussen je openbare gesprekken te vinden is.

WhatsApp biedt al langer de mogelijkheid om de gehele app te vergrendelen met een wachtwoord, vingerafdruk of gezichtsscan. De optie helpt om gevoelige gesprekken privé te houden, maar vereist ook dat je iedere keer weer de app moet ontsleutelen. De nieuwe optie vraagt je pas om een vingerafdrukscan als je de chat in kwestie probeert te openen.

Nieuwe functies voor WhatsApp duiken vaker stilletjes op in testversies van de app. Deze worden beschikbaar gesteld voor een kleine groep fanatieke gebruikers, die de vernieuwingen kunnen uitproberen om mogelijke bugs te ontdekken. 

Nog niks bekend over iPhone

Het is nog onduidelijk hoe lang het zal duren tot de vergrendeloptie in de algemene app zal worden toegevoegd. Daarnaast is het nog afwachten of de functionaliteit ook in de iPhone-app zal zitten, gezien hij alleen in de Android-app is gespot. Het lijkt wel aannemelijk, gezien iPhones ook een vingerlezer of gezichtsherkenning hebben. 

WhatsApp kreeg eind vorig jaar een functie waarmee je berichten naar jezelf kunt sturen, om zo bijvoorbeeld notities te maken. Op 1 januari kreeg de app een update waardoor hij niet meer werkt op een reeks oudere telefoons.