© Lenovo

Geen updates meer voor slimme Google-schermen Lenovo, JBL en LG
Smart Home

Geen updates meer voor slimme schermen Lenovo, JBL en LG

11 april 2023 om 11:22
Laatste update: 11 april 2023 om 11:23

Techreus Google ondersteunt niet langer slimme schermen gemaakt door Lenovo, JBL en LG. Ze blijven nog wel werken, maar kunnen op termijn slechter gaan presteren.

Volgens Google krijgen de Lenovo Smart Displays, JBL Link View en LG Xboom AI ThinQ WK9 voortaan geen software-updates meer. Deze schermpjes draaien op een speciale versie van Android, waardoor ze samen met Googles stemassistent op commando informatie kunnen tonen. Ook zijn ze te gebruiken voor bijvoorbeeld videogesprekken. 

De gestaakte ondersteuning is stilletjes aangekondigd op een helpdeskpagina van het zoekbedrijf. Een reden wordt niet gegeven. De slimme Google Nest Hub-schermen van het bedrijf zelf blijven wel updates krijgen.

Niet meteen stuk

Door de gestaakte ondersteuning verandert nog niet meteen iets: de software werkt nog vanouds. Maar naarmate Google updates uitbrengt voor andere apparaten en deze oude modellen achterlopen, zal de ondersteuning voor bepaalde functies verdwijnen. De zoekgigant waarschuwt dat de kwaliteit van videogesprekken mogelijk ook onder het besluit zal lijden. 

De apparaten zullen na verloop van tijd ook minder veilig worden. Door het nieuwe beleid krijgen deze ook geen beveiligingsupdates meer, waardoor kwetsbaarheden misbruikt door hackers in de toekomst niet gerepareerd zullen worden.

Nest

Google staakte recent ook de ondersteuning voor 'Works With Nest', een platform waarmee accessoiremakers hun apparatuur konden laten samenwerken met smarthome-apparatuur van het bedrijf.

Luister ook: