Nieuwe streamingdienst MAX start in 2024 in Nederland
Opvolger van HBO Max

Nieuwe streamingdienst MAX start in 2024 in Nederland

12-04-2023 20:11 Laatste update: 13-04-2023 11:29

MAX, de nieuwe streamingdienst van Warner Bros. Discovery, komt in 2024 naar Nederland. MAX volgt HBO Max op en start komende maand al in de VS. Voor MAX zijn een nieuwe Harry Potter-serie en spin-offs van Game of Thrones en The Big Bang Theory aangekondigd.

Warner Bros. Discovery maakte woensdag bekend op 23 mei in de VS van start te gaan met MAX. Op de streamingdienst zullen niet alleen alle series van HBO en HBO Max te zien zijn, maar ook alle films van Warner Bros én veel content van Discovery Channel en Food Network. Tot de films van Warner Bros. behoren onder andere de producties van DC Comics en de films van Harry Potter.

Het is nog niet duidelijk wanneer in 2024 MAX naar Nederland komt. Tot die Nederlandse lancering blijft HBO Max hier beschikbaar. Wat er gebeurt met de levenslange korting die Nederlandse HBO Max-abonnees vorig jaar rond de lancering in ons land kregen, is ook nog niet duidelijk. "Details over de abonnementskosten in Nederland zullen dichterbij de lancering worden aangekondigd", zegt een woordvoerder.

HBO Max-abonnees behouden profielen

Veel abonnees van HBO Max in de VS krijgen automatisch de update naar MAX, anderen moeten een bijgewerkte app downloaden. HBO Max-abonnees behouden hun profielen, instellingen, kijkgeschiedenis en bewaarde items. "Max brengt hetzelfde aanbod waar je van houdt van HBO Max, samen met favorieten van de Discovery tv-merken: Discovery, TLC en meer", aldus de streamingdienst.

Nieuwe series Harry Potter en Game of Thrones

Warner Bros. kondigde ook nieuwe producties aan die op MAX zullen verschijnen. Daaronder zijn een nieuwe serie gebaseerd op de boeken van Harry Potter en spin-offs van hits als The Big Bang Theory en Game of Thrones. De nieuwe prequel van Game of Thrones heet 'A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight'. Ook komt er een nieuwe serie gebaseerd op The Conjuring-films.

Drie soorten abonnementen

MAX krijgt drie soorten abonnementen. Het goedkoopste abonnement, Ad-Lite, bevat reclame-onderbrekingen en kost in de VS 10 dollar per maand of 100 dollar per jaar. Het reclamevrije abonnement kost 16 dollar per maand of 150 dollar per jaar. Deze twee abonnementen bieden full hd-beeldkwaliteit en maximaal twee gelijktijdige streams. 

Het derde en duurste abonnement, genaamd Max Ultimate, biedt tot 4K-resolutie, vier gelijktijdige streams, 100 offline downloads en ondersteuning voor Dolby Atmos. Max Ultimate kost 20 dollar per maand of 200 dollar per jaar. Wat de Nederlandse prijzen volgend jaar worden, is nog niet bekend. Abonnees op de streamingdienst Discovery+ krijgen volgens Warner Bros. langere gratis proefperiodes en 'andere promotionele aanbiedingen' als ze overstappen op MAX.

MAX biedt volgens Warner Bros. ook een 'verbeterde video-ervaring' en een uitgebreider onderdeel voor kinderen. Ook wordt de navigatie 'vereenvoudigd' en worden de persoonlijke aanbevelingen verbeterd.

Luister ook: