Musk en Microsoft hebben ruzie: 'Tijd voor een rechtszaak'
Sociale media

Musk en Microsoft hebben ruzie: 'Tijd voor een rechtszaak'

20-04-2023 07:59 Laatste update: 08:05

Twitter-topman Elon Musk dreigt Microsoft voor de rechter te dagen, nadat de techreus Twitter-ondersteuning verwijderde van zijn advertentieplatform.

Het advertentieplatform van Microsoft laat klanten reclame plaatsen op meerdere platformen. Twitter was daar één van, maar ondersteuning hiervoor is afgelopen nacht verwijderd. 

De aanpassing kwam kort nadat Twitter de prijzen bekendmaakte die bedrijven moeten gaan betalen om toegang te krijgen tot het platform. Volgens Wired moeten bedrijven zo'n 42.000 dollar betalen om Twitter te blijven gebruiken.

Volgens Microsoft wordt ondersteuning voor Twitter op 25 april van het reclameplatform verwijderd. Vanaf dan is het niet meer mogelijk om tweets te plaatsen of in te plannen. Het bedrijf benadrukt dat sociale platformen zoals Instagram en Facebook blijven werken.

Tijd voor rechtszaak

Musk reageerde op een tweet over het Microsoft-besluit door te dreigen met juridische stappen. "Ze hebben illegaal getraind met Twitter-data. Tijd voor een rechtszaak." 

De topman laat in het midden wat hij daar precies mee bedoelt. Mogelijk verwijst hij naar hoe het bedrijf eerder toegang had tot de gratis systemen van Twitter, maar die had het bedrijf zelf beschikbaar gesteld.

OpenAI

Hij kan ook verwijzen naar de samenwerking van Microsoft en OpenAI, dat kunstmatige intelligentie (AI) zoals ChatGPT maakt. Deze AI is getraind door een gigantische hoeveelheid data verspreid over het internet te analyseren, wat kan betekenen dat ze ook tweets hebben gelezen. Dan is het alleen onduidelijk waarom Musk nu Microsoft voor de rechter wil dagen en niet OpenAI.

Een aanval op de makers van ChatGPT zou opvallend zijn, gezien Musk recent zei een eigen concurrent te willen bouwen. Zijn TruthGPT moet volgens de Twitter-topman een AI worden die het 'universum doorgrondt'.

Luister ook: