Ziggo verhoogt beeldkwaliteit bij kijken zenders via tv-apps

Ziggo Mediabox Next

Ziggo GO

Ziggo verhoogt beeldkwaliteit bij kijken zenders via tv-apps

20-04-2023 11:16 Laatste update: 11:16

Ziggo heeft deze week de beeldkwaliteit van twaalf tv-zenders via de Ziggo Go-apps op televisies verhoogd naar full-hd.

Twaalf tv-zenders zijn voortaan via Ziggo Go in de 1080p-resolutie (full-hd) te bekijken in plaats van de lagere 720p-kwaliteit. De betere beeldkwaliteit is voorlopig alleen beschikbaar op de apps van de Ziggo-dienst op de Apple TV 4K, Amazon Fire Stick en tv's en apparaten met Android TV. 

Het gaat om de zenders van NPO, RTL, SBS en Ziggo Sport. Binnenkort krijgt ook de zender Love Nature de betere kwaliteit via Ziggo's tv-apps. De full-hd-streams zijn alleen beschikbaar als gebruikers kijken via een internetverbinding van Ziggo. Ook geldt het alleen bij live-zenders en op apparaten die de HEVC-techniek (H.265) ondersteunen. 

Chromecast en telefoons

Als gebruikers met de Google Chromecast zenders naar hun televisie streamen blijft de resolutie 720p. Volgens Ziggo is de Chromecast 'een verlengstuk van je mobiel' en op smartphones wordt de beeldkwaliteit niet verhoogd. "De resolutie van 1080p komt volgens de experts volledig tot zijn recht vanaf 42 inch schermen. Dus op een mobiel apparaat heeft dit geen meerwaarde", stelt de provider.

Bij terugkijken van programma's via Ziggo Go blijft de beeldkwaliteit 720p. 

Kijk ook: KPN TV+ getest

Luister ook: