Eerste video van Google Pixel-vouwtelefoon gelekt
Pixel Fold

Eerste video van Google Pixel-vouwtelefoon gelekt

24-04-2023 10:09 Laatste update: 10:15

In een gelekte video is Googles nieuwe opvouwbare Pixel Fold-telefoon te zien. Het toestel kan worden opengevouwen om in een kleine tablet te veranderen.

Googles plannen voor een vouwtelefoon lekten eerder al naar buiten, maar beelden van het toestel waren tot dusver schaars. Befaamd lekker Jon Prosser stelde recent dat de telefoon een scherm aan de binnenzijde krijgt van 7,6 inch groot, terwijl de buitenzijde 5,6 inch groot is.

In een nieuwe video van Kuba Wojciechowski op Twitter zou de telefoon nu te zien zijn. Hij klapt het toestel kort open, zodat je zowel het binnenste als buitenste scherm kunt zien. De inhoud op het scherm is onscherp, wat het lastig maakt de interface te zien.

10 mei

Vermoedelijk hoeven we niet lang te wachten tot Google de opvouwtelefoon onthult. Op 10 mei organiseert de zoekreus zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Google I/O, die altijd wordt gestart met een persconferentie waarbij de laatste producten worden gepresenteerd.

Naast een opvouwbare Pixel-telefoon worden ook de budgettelefoon Pixel 7a en het nieuwe vlaggenschip verwacht, de Pixel 8. Mogelijk horen we daarnaast meer over Googles eerste tablet in jaren.

Het Google-event zal daarnaast waarschijnlijk in het teken staan van kunstmatige intelligentie (AI) en hoe die technologie de zoekmachine van het bedrijf kan verbeteren.

Luister ook onze podcast: