Tv-zenders in Argentinië zenden Super Mario-film te vroeg uit
Super Mario

Tv-zenders in Argentinië zenden Super Mario-film te vroeg uit

24-04-2023 13:55 Laatste update: 18:05

Argentijnse televisiezenders zenden de Super Mario Bros.-film nu al uit, enkele weken nadat hij in bioscopen is verschenen.

Onder andere de tv-zender Gen TV zou de film nu al tonen, meldt de gamesite The Gamer. Officieel is de Super Mario-film alleen nog maar in de bioscoop te zien. 

Het is onduidelijk hoe de tv-zenders de film hebben bemachtigd. Gen TV staat er bekend om films zeer snel op televisie uit te zenden, nog voordat ze op dvd of digitaal verkrijgbaar zijn.

De Mario-film was kort na verschijning al een hit. Het bleek al snel de meest succesvolle animatiefilm aller tijden te zijn, waarmee Frozen 2 van de troon is gestoten.

Nintendo-advocaten

Mario-maker Nintendo staat er om bekend juridisch streng op te treden als hun auteursrechtelijk materiaal wordt misbruikt. Games gemaakt door fans worden door advocaten offline gehaald en een hacker die de Nintendo Switch openbrak kreeg een strenge gevangenisstraf en geldboete opgelegd. 

Het is nog de vraag of Nintendo ook in Argentinië de juridische strijd aan zal gaan. Het bedrijf heeft geen formeel kantoor in Zuid-Amerika, maar verkoopt er wel games.

Luister ook: