TikTok laat je binnenkort met AI avatars maken
Kunstmatige intelligentie

TikTok laat je binnenkort met AI avatars maken

26-04-2023 14:19 Laatste update: 14:19

Binnenkort kun je in TikTok een avatar maken met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). Je stuurt de app een aantal selfies, waarna automatisch nieuwe afbeeldingen met jou erop worden gegenereerd.

De nieuwe TikTok-functie is nog niet officieel aangekondigd, maar socialmedia-expert Matt Navarra kon er al gebruik van maken. Vermoedelijk wordt de optie nu geleidelijk uitgerold.

Gebruikers kunnen de nieuwe AI-functie eens per dag gebruiken. Door tussen de drie en tien selfies naar TikTok te sturen, worden 30 avatars gebruikt die je vervolgens op het sociale netwerk kunt gebruiken. TikTok belooft de geüploade foto's na een korte periode weer van de servers te verwijderen.

Lensa

De nieuwe functie lijkt een beetje op de populaire smartphone-app Lensa, waarin je ook foto's kon uploaden om nieuwe AI-selfies te laten genereren. Die app werkte alleen tegen betaling, terwijl TikTok de functie gratis wil aanbieden.

AI onder vuur

TikTok stuurt de foto's eigenlijk naar een externe, krachtige computer waar AI-software op geïnstalleerd staat. Deze verwerkt de beelden om nieuwe AI-platen te maken en stuurt ze vervolgens terug naar je smartphone.

Dergelijke AI-software ligt onder vuur bij kunstenaars, omdat er in enkele seconden een afbeelding gemaakt kan worden. De AI maakt daarvoor vaak gebruik van illustraties van anderen, wat voor velen voelt als plagiaat.

Luister ook: