AI-pionier heeft spijt en Apple Watch gaat op de schop?

Geoffrey Hinton

Bright Podcast

AI-pionier heeft spijt en Apple Watch gaat op de schop?

03-05-2023 21:36 Laatste update: 04-05-2023 20:34

Een van de grondleggers van kunstmatige intelligentie, Geoffrey Hinton, luidt de noodklok over de gevaren van AI. Waarom doet hij dat nu pas? Ook in het technieuws: de Apple Watch gaat op de schop en de strijd tegen stiekeme bluetooth-trackers.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en ART19.

Geoffrey Hinton wordt de 'Godfather van AI' genoemd: hij stond aan de wieg van technieken die de huidige AI-sprint mede mogelijk maakten. Deze week vertrok Hinton bij Google om te waarschuwen voor de gevaren van AI. Hij vreest verschillende vormen van misbruik van AI en grootschalig banenverlies. Waarom kwam Hinton daar nu pas mee? En is de AI-versnelling nog af te remmen?

Ook in het nieuws: de Apple Watch-software krijgt binnenkort een groot redesign, bluetooth-trackers kunnen je straks niet meer ongemerkt volgen, en de nieuwe Zelda-game ligt op straat

Luister de Bright Podcast.

Tips uit deze aflevering:

De documentaire 'Duutsers' over hoe kinderen de Tweede Wereldoorlog beleefden in het Overijsselse dorp Rouveen. De laatste ooggetuigen van de oorlog zijn nu hoogbejaard. Ze vertellen over de Duitse bezetters, joodse dwangarbeiders, onderduikers en de Canadese bevrijders.

De podcast My Perfect Console waarin schrijver Simon Parkin met bekende gasten bespreekt welke vijf games ze op hun ideale, fictieve spelcomputer zouden spelen.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts en ART19 of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.