© Unsplash

Nooit meer notuleren: AI in chatapp Slack vat vergaderingen samen
Kunstmatige intelligentie

Nooit meer notuleren: AI in chatapp Slack vat vergaderingen samen

4 mei 2023 om 14:44
Laatste update: 4 mei 2023 om 20:36

De zakelijke chatapp Slack gaat met kunstmatige intelligentie (AI) gesprekken samenvatten, zodat je snel kunt zien wat collega's hebben besproken.

De nieuwe AI, genaamd Slack GPT, moet bedrijven bijstaan bij het uitvoeren van simpele klusjes. Bij chatkanalen kun je bijvoorbeeld op een knop drukken om in één keer een korte samenvatting te krijgen van wat daar de afgelopen tijd zoal is besproken.

Op vergelijkbare wijze kan Slack GPT ook video- en audiogesprekken samenvatten die via de Huddle-functie van de app hebben plaatsgevonden. Omdat de app met het gesprek meeschrijft, hoeft niemand tijdens een vergadering nog te notuleren.

Zaken automatiseren

De AI van Slack moet bedrijven daarnaast op een paar manieren gaan ondersteunen. Zo kan de software helpen bij het automatiseren van bepaalde zaken in zogeheten 'workflows' zonder dat je daar zelf complexe code hoeft te schrijven. Je vertelt de AI wat je wil hebben, waarna deze het zo goed mogelijk probeert te bouwen.

Testfase

De nieuwe AI bevindt zich eerst in een testfase, waarbij gebruikers van de zakelijke chatapp er geleidelijk gebruik van kunnen maken. Tegelijkertijd kunnen ze ook AI's van andere bedrijven in Slack integreren, zoals ChatGPT en Claude. 

Steeds meer techbedrijven zetten in op nieuwe, slimme AI. De technologie brengt ook zorgen met zich mee: de 'peetvader van AI' nam recent ontslag bij Google, omdat hij vreest dat kunstmatige intelligentie zal worden misbruikt om op grote schaal desinformatie te verspreiden. Ook zouden veel mensen door AI hun baan kunnen kwijtraken.

Luister ook onze podcast: