Hogwarts Legacy

Harry Potter-game krijgt optie voor mensen met fobie voor spinnen

© Warner Bros. Games

Populaire Harry Potter-game krijgt spinnenloze modus voor arachnofoben
8 mei 2023 om 08:47
Laatste update: 8 mei 2023 om 08:58

De populaire Harry Potter-game Hogwarts Legacy krijgt een modus speciaal voor arachnofoben, waarbij alle spinnen uit de game worden gehaald.

De nieuwe optie is sinds dit weekend beschikbaar. Tegelijkertijd is het spel uitgebracht voor de Xbox One en PlayStation 4. Tot nu toe was de game alleen te spelen op PlayStation 5, Xbox Series en pc. 

Bij de arachnofobie-modus worden spinnen in de game vervangen door een boos zwevend hoofd omringd door zwevende rolschaatsen. Dat is een verwijzing naar de Harry Potter-boeken, waarin Ron Wemel zijn angst voor spinnen overwint door zich voor te stellen hoe ze onhandig op rolschaatsen lopen. 

Daarnaast wordt het geluid van de game aangepast. Spelers horen niet langer spinnenpootjes tikken tijdens het lopen. Ook het gegil van grote spinnen wordt verminderd. 

Zweinstein

In Hogwarts Legacy speel je een student op de magische school Zweinstein, honderd jaar voor de avonturen van Harry Potter. Je kunt de school en omliggende gebieden vrij verkennen terwijl je onder andere spreuken leert. 

De game is tot dusver een groot succes, met 15 miljoen verkochte exemplaren. Dat is volgens Warner Bros. goed voor een omzet van 1 miljard dollar. Vermoedelijk stijgt dit bedrag de komende dagen verder, nu de game ook op oudere spelcomputers verkrijgbaar is. 

J.K Rowling

Critici riepen op de game te boycotten, omdat auteur J.K. Rowling volgens hen eerder transfobe opmerkingen maakte. De makers benadrukten dat ze haar wereld gebruiken, maar de schrijver verder niet aan de game heeft geholpen.

Luister ook: