whatsapp wear os smartwatch samsung galaxy watch

WhatsApp werkt nu ook op smartwatches met Wear OS

9 mei 2023 om 12:55
Laatste update: 15 mei 2023 om 07:12

WhatsApp heeft een eerste testversie van zijn app uitgebracht voor Wear OS, het Google-besturingssysteem voor smartwatches. Android-gebruikers kunnen zo makkelijker vanaf hun pols WhatsApp-berichten versturen.

De Wear OS-ondersteuning is door WhatsApp toegevoegd aan de nieuwe testversie van de Android-app, meldt 9to5Google. Daarmee werkt de chatdienst voortaan op Wear OS-horloges, zoals de Samsung Galaxy Watch 5 en de Google Pixel Watch.

Tot nu toe konden Wear OS-gebruikers op hun horloge alleen via de notificaties reageren op binnenkomende WhatsApp-berichten. Met de nieuwe toevoeging kunnen ze wanneer ze dat willen zelf berichten verzenden in bestaande chatgesprekken en groepschats. Zowel tekstberichten als voicememo's zijn te versturen. De app toont ook een klein voorbeeld van elke afbeelding die in de chat is gedeeld.

De Wear OS-app van WhatsApp toont recente chatgesprekken en biedt toegang tot de contactenlijst. Ook kunnen horlogegebruikers het aantal ongelezen berichten op hun thuisscherm zien.

Een paar beperkingen

Er is in de huidige versie nog geen mogelijkheid om een nieuw chatgesprek te starten als je die persoon via WhatsApp nog niet eerder een bericht hebt gestuurd. Ook het doorzoeken van berichten werkt volgens Android-sites momenteel nog niet.

WhatsApp-moederbedrijf Meta zou deze functies later nog kunnen toevoegen, omdat de huidige versie nog in bèta is.

Bij het instellen van de Wear OS-app moeten gebruikers op hun horloge een 8-cijferige code invoeren die WhatsApp op hun telefoon laat zien.  

Berichten na versturen bewerken

De nieuwe Android-app hint ook op de komst van een functie waarmee gebruikers binnenkort verzonden berichten achteraf kunnen bewerken. Zulke hints verschenen eerder ook al in de iOS-app van WhatsApp.

Berichten zouden ongeveer een kwartier nadat ze zijn verzonden nog bewerkt kunnen worden. Binnenkort zouden de eerste testgebruikers deze nieuwe optie krijgen. Wanneer WhatsApp de bewerkfunctie voor iedereen beschikbaar maakt, is nog niet bekend.

Kijk ook: Apple Watch Ultra