Tesla laat zien wat zijn humanoids nu kunnen

Tesla laat zien wat zijn humanoids nu kunnen

17-05-2023 12:03

Tesla laat de nieuwe mogelijkheden van zijn mensachtige robots zien in een nieuwe video. De Tesla Bots kunnen nu ook zelfstandig rondlopen en voorwerpen oppakken.

Het bedrijf onthulde de Tesla Bot vorig jaar oktober, maar toen kwam de robot op het podium nauwelijks vooruit. Tesla-topman Elon Musk zei toen dat de humanoids uiteindelijk 20.000 dollar per stuk moeten gaan kosten, maar op welke termijn de robots op de markt komen, is onduidelijk.

In de nieuwe video, die door Musk is gedeeld tijdens een event voor aandeelhouders, is een Tesla Bot voor het eerst wandelend op straat te zien. De robots kunnen verschillende taken uitvoeren, zoals het oppakken van items en het herkennen van objecten.

De robots zouden beter zijn geworden in het herkennen van de omgeving en het onthouden van ruimtes. Ook kunnen ze leren van handelingen die mensen voordoen.

Tesla begint waarschijnlijk pas na het op gang brengen van de massaproductie van de pick-uptruck Cybertruck met de productie van dit soort mensachtige robots.